Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 13:14

Peruđa na sve ili ništa, juri zlatni set

Jedan od favorita za osvajanje Liga šampiona za odbojkaše razočarao u prvom meču u Modeni. Tim Nemanje Petrića i Dragana Stankovića na dva seta do polufinala

Modena sa velika tri boda ide danas (20.30) na revanš u Peruđu u četvrtfinalu Lige šampiona za odbojkaše. Đavoli su bili favoriti i u prvom meču, ali je četa Andree Đanija iznenadila Vilfreda Leona i drugove na svom terenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobila sa maksimalnih 3:0 i sada joj fali samo bod za ulazak među četiri najbolja tima u Evropi. Gostima treba dva seta da bi se plasirali u polufinale, dok Peruđa prvo mora da juri pobedu od 3:0 ili 3:1, a onda u zlatnom setu da pokuša da nakoknadi propušteno.

I dalje Peruđa ima više šanse da se nađe u narednoj rundi. Izabranici belgijskog trenera Vitala Hejnena su završili prvi u šampionatu Italije pred plej-of, dok je Modena bila tek sedma, pa je morala da igra osminu finala doigravanja u domaćem prvenstva. Sa 2:0 u pobedama je eliminisala Ravenu.

Za ova dva tima igraju trojica srpskih internacionalaca. Dok Aleksandru Atanasijeviću ne cvetaju ruže ove sezone, izgubio je mesto startera i na leto napušta Peruđu, za Modenu odlično igraju Nemanja Petrić i Dragan Stanković. Obojica su standardni članovi prve postave tima koji drugu sezonu vodi s klupe legenda svetske odbojke Andrea Đani.

Sve u igri Peruđe zavisi od Kubanca sa poljskim pasošem, Vilfreda Leona, godinama najboljeg odbojkaša sveta. Osim primača servisa, koji ima četiri evropske titule sa Zenitom iz Kazanja, u prvoj postavi biće i Travica, Ter Horst, Riči, Sole i Plotnjicki, dok je libero Koluči.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Njima će da se suprotstave Majka Kristenson, Amerikanac na poziciji tehničara, a pored dvojice iskusnih srpskih odbojkaša Petrića i Stankovića, tu su i Vetori, Macone, Lavija i libero, jedan od najboljih na svetu, Francuz Ženja Grebenikov. Danijele Lavija je najefikasniji igrač Modena u Ligi šampiona sa 87 poena, dok je korektor Luka Vetori sakupio 83. Nemanja Petrić ima 66 poena. Kod Đavola je najefikasniji Leon sa 67 poena, ali je igrao samo na četiri utakmice.

Ove sezone ova dva tima su odigrali pet utakmica, a skor je 3:2 u korist Peruđe.

U polufunale ide tim koji osvoji četiri boda. Pobeda od 3:0 ili 3:1 donosi tri boda, a trijumf od 3:2 pobedniku dva, a poraženom bod. U slučaju da bude 3:3, odlučuje u revanšu zlatni set koji se igra do 15. I ove sezone kao i premijerne 2018/2019, šampiona će da odluči meč superfinala na neutralnom terenu. Titulu iz Berlina pre dve godine brani italijanski Lube. Prošle sezone nije bilo pobednika Lige šampiona jer je takmičenje prekinuto sredinom marta usled pandemije viursa korona i nije nastavljeno.

Superfinale Lige šampiona u obe konkurencije igraće se 1. maja u Veroni.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Utorak

20.30: (1,15) Peruđa – Modena (4,70) /prvi meč: 0:3/

Sreda

18.00: (2,85) Keđežin Kozle – Lube (1,37) /prvi meč: 3:1/

Četvrtak

16.00: (1,15) Zenit Kazanj - Belhatov (4,70) /prvi meč: 3:1/

19.00: (1,07) Trentino – Berlin (6,80) /prvi meč: 3:1/

***kvote su podložne promenama

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.