Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2021, 14:10

Ova trojka ne može da osvoji Ligu šampiona! Mesi dobio "četvorku", Poketinu nije dozvoljeno da napravi tim

"Ako želite da osvojite Ligu šampiona, ne možete da se branite sa sedam igrača", kaže Tijeri Anri

Kada jedan klub ovoliko novca i energije uloži u izgradnju jednog tima, onda kompletna javnost ima apsolutno pravo da sruči drvlje i kamenje posle onakve partije u meču sa ekipom koja je stvorena na sličan način, ali timski deluje kao da je čitavu deceniju ispred njega. Pari Sen Žermen je u najmanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ruku razočarao u sinoćnom derbiju Grupe A, koji nije imao preterano veliku važnost, jer je odlučivao samo o prvom mestu i povlašćenom položaju u osmini finala, ali je dao jasnu sliku stanja u najzvučnijem timu na planeti.

Ta slika sinoć je delovala moćno samo u trenucima kada je kamera prilikom intoniranja himne Lige šampiona prolazila pored tih silnih zvezda u tamno plavoj odbrani. Na terenu je klasu potvrdio samo Mančester Siti, gde su jasno bili vidljivo plodovi rada i istrajnost Đozepa Gvardiole na najsitnijim detaljima.

Ugledni L'Ekip dao je Lionelu Mesiju četvorku u ocenama posle utakmice, a sasvim smo sigurni da Argentinac u karijeri nikada nije tako surovo "nagrađen" od strane jednog tako važnog medija. U obrazloženju je stajalo jasno obrazloženje:

"Da, on je dao odlučujući pas Mbapeu za gol. Da, on je inicirao neke opasne situacije pred protivničkim golom svojim radom između linija, ali imamo pravo da očekujemo više od šestostrukog osvajača Zlatne lopte. U izgradnji igre on mora da učini više. Neki od njegovih izbora u završnici napada su bili blokirani ili neuspešni. Ponekad je više nego zabrinjavajuće izgledalo što je bio nemoćan protiv protivničkih defanzivaca", piše u obrazloženju L'Ekipa.

Tako nisku ocenu na meču su dobili još Ander Erera, Nuno Mendes i Ašraf Hakimi, dok su tek po jednu više dobili Nejmar i Kilijan Mbape. Među "četvorkama" se našao i Maurisio Poketino, za kojeg se stekao utisak da je već počeo da se ponaša kao bivši trener Svetaca. Čak i da njegova odluka o odlasku iz Pariza nije definitivna, to bi ubrzo moglo da se desi, jer se ne nazire rešenje za igru Parižana. Sa druge strane, uveliko se spekuliše o njegovom odlasku u Mančester Junajted, odnosno dolasku Zinedina Zidana u Grad svetlosti. Da je sve to vrlo blizu ostvarenja moglo se naslutiti i po izjavama Argentinca posle meča, kada nije želeo to da potvrdi, ali praktično nije ni demantovao spekulacije.

"Ne možemo da pričamo o tome, zbog mog respekta prema Pari Sen Žermenu, kao i respektu prema drugom klubu. Šta drugi klub radi, to nije moja stvar. Moram da budem fokusiran na Pari Sen Žermen. Veoma sam srećan u Parizu, fokusiran sam da dam najbolje od sebe za klub, kao što i radim. Bio sam igrač Pari Sen Žermena, volim ovaj klub i navijače, smatram da je vreme koje provodim u klubu fantastično", korektno je govorio Poketino posle meča.

Fudbalski autoriteti na Ostrvu smatraju da je PSŽ istrošio odličnogstratega i da on više ne može da pronađe način kojim će uspeti da unapredi tim, kao i da u situaciji u kojoj na terenu mora da drži Nejmara, Mesija i Mbapea, neće biti u stanju da osvoji Ligu šampiona. Sa druge strane, veruje se da bi u Junajtedu imao mnogo više prostora da unapredi igru posrnule ekipe.

"Poketino ne može da izostavi Nejmara, Mbapea i Mesija. Naravno da su dovoljno dobri, ali igrajući tako neće osvojiti Ligu šampiona", uveren je Majkl Oven.

Nekadašnji golgeter Liverpula i Real Madrida, smatra da su Crveni đavoli propustili veliku šansu prošlog leta, kada su zadržali Ole Gunara Solskjera, umesto da su pojurili Argentinca, dok se još nije obavezao višegodišnjim ugovorom sa Parižanima. Ovako, njegov eventualni dolazak u Englesku koštao bi ih oko 12.000.000 evra.

"Mančester je mogao da ga dovede u bescenje pre nekoliko meseci, a sada će morati da plati pravo bogatstvo da bi ga doveo iz Pariza. A sa druge strane ništa se nije promenilo u Mančester Junajtedu", poručio je Oven.

Direktan je bio i njegov nekadašnji reprezentativni kolega, Rio Ferdinand, koji je indirektno pozvao Poketina na Teatar snova.

"Ne možete da poreknete kvalitet ove trojice, ali da biste osvojili velike trofeje, ne možete da imate ovu situaciju. Mislim da Poketino može više da uradi sa timom Mančester Junajteda, nego sa Pari Sen Žermenom. Tim kao što je PSŽ bira sam sebe. Da li može da ih pretvori u pobednički tim? Nisam siguran. Mislim da to može da uradi sa Mančester Junajtedom", rekao je Ferdinand.

Još konkretniji bio je nekadašnji kapiten Liverpula, Džejmi Karager.

"Ako ima priliku da ode u Mančester Junajted... Ja bih otišao sutra. Iskreno bih, i to zbog te tri zvezde (Mesi, Mbape, Nejmar)".

Ulje na vatru dolio je Tijeri Anri konstatacijom koja se direktno ticala načina igre, odnosno potpunim odsustvom učešća tri zvezde u defanzivi.

"Ako želite da osvojite Ligu šampiona, ne možete da se branite sa sedam igrača. To je nemoguće, nije me briga ko si. Bekovi su izloženi velikom pritisku, praktično ste u svakom napadu izloženi na situaciju 'tri prema jedan' ili 'tri prema dva'. Tim koji osvaja trofeje, a još više Ligu šampiona, ima trojicu igrača okrenutih ka lopti. Poketinu nije dozvoljeno da ponekad bude Poketino sa timom", rekao je Anri.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.