Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 13:45

Olimpijakos oslabljen u Pireju, Marselj se hvata za slamku spasa

U Grupi C Lige šampiona Građani na pragu naredne faze, dok je Porto blizu osmine finala. Francuski vicešampion najveće razočaranje. Radonjić i Grujić neće igrati večeras jedan protiv drugog. Zmajevi bez štoperskog tandema, Pepe-Markano

Dok Mančester Siti posrće u prvenstvu, u Ligi šampiona četa Pepa Gvardiole zasad lagano ide ka osmini finala. Tri utakmice i isto toliko pobeda, uz Liverpul, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Barselonu i Bajern jedini tim sa maksimalnim učinkom. Engleski vicešampion gostuje Olimpijakosu u Pireju (18.55). Španski stručnjak na klupi tima sa Etihada verovatno će da odmori neke od nosilaca igre. S druge strane, grčki šampion je u igri za plasman među 16 najboljih timova Starog kontinenta posle trijumfa na premijeri protiv Marselja (1:0).

Dobra vest za Gvardiolu je da se u tim vraćaju kapiten Fernandinjo i levi bek Benžamin Mendi. Jedini nedostupan je Nejtan Ake, letošnje pojačanje iz Bornmuta. Argentinac Serhio Aguero dugo je bio odsutan, vratio se početkom meseca na teren, ali je propustio meč protv Totenhama prethodnog vikenda zbog problema sa tetivom. Nije u pitanju teža povreda, ali bi menadžer Građana mogao Kuna da odmori.

"Želim da Aguera ponovo vidim na treninzima kako bi mogao da povrati osećaj. Čekamo ga, idemo korak po korak. Imamo mnogo mečeva u sezoni, biće nam potreban za nastavak. Ono što želimo je da se oporavi i da bude 100 odsto spreman“, rekao je Gvardiola pred put u Pirej.

Šansu od prvog minuta dobiće verovatno oporavljeni Brazilac Gabrijel Žezus, koji je takođe ove sezone imao problema sa povredama.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Olimpijakos je u subotu pobedio na Karaiskakisu ljutog rivala Panatinaikos (1:0) i u dobrom raspoloženju čeka giganta sa Ostrva. Ipak, loša kadrovska situacija je u redovoima crveno-belih iz Pireja. Dvojica najboljih strelaca ove sezone, Maroknac Jusuf El Arabi i Egipćanin Hasan Koka imaju virus korona posle prošlonedeljnog boravka u Africi sa reprezentacijama tokom kvalifiakcija za Kup nacija. Neće biti u postavi ni iskusnog Francuza Metjua Valbuene, kao ni Brume. U meču sa Panatinaikosom povredio se i srpski internacionalac Lazar Ranđelović. Pod znakom pitanje je igranje Brazilca Rafinje, Hosea Holebasa i Portugalca Rubena Vinagre.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MANČESTER SITI DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 6,00.

Trener Martins je među 23 fudbalera koje konkurišu za tim ima pored trojice golmana čak četvoricu tinejdžera, mlađih od 20 godina. U prvom meču na Etihadu, Siti je dobio sa 3:0.

"Svaki put kada imamo problem, rešimo ga. Olimpijakos ima veoma kvalitetan tim. Imamo izostanke, ali imamo rešenja i dobre igrače i želimo da ponovimo ono što smo uradili u drugom poluvremenu u Mančesteru. Želimo da igramo sa dušom, sa hrabrošću i da odigramo dobru utakmicu“, rekao je trener crveno-belih Pedro Martins.

Marselj je veliko razočraanje. Tim sa Velodroma za tri utakmice u Ligi šampiona nije postigao ni gol. Na jug Francuske stiže Porto, koji ima dva trijumfa na svom stadionu. Zmajevi su na Dragau dobili četu Andrea Vilasa Boasa sa 3:0. Tragičar je bio Dimitri Paje, koji je na početku meča promašio jedanesterac. Portugalski stučnjak vraća se u Porto gde je napravio trenersko ime i kasnije nastavio karijeru u Čelsiju.

Za domaćina u konkurenciji neće biti srpski reprezentativac Nemanja Radonjić. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde ima problema sa povredom zadnje lože zbog koje je napustio meč Lige nacija protiv Rusije već u 30. minutu. Brzonogo krilo nije ove sezone u prvom planu na Velodromu, pa to i neće biti veliki hendikep za francuskog vicešampiona. Vilasa Boasa može da zabrine očajna forma napadača, Argentinca Dijega Benedeta, koji nije postiao gol na 11 utakmica ove sezone.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Porto će igrati bez štopera Pepea i Ivana Markana, dok se proteklog vikenda povredio i Marko Grujić i propustiće duel na Velodromu. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde još traži mesto pod Suncem u redovima portugalskog šampiona posle dolaska iz Liverpula na pozajmicu u finišu prelaznog roka.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Sreda

GRUPA A

21.00: (1,25) Atletiko M. (6,25) Lokomotiva M. (11,0)

21.00: (1,28) Bajern (6,75) Salcburg (9,50)

GRUPA B

18.55: (1,65) Menhengladbah (4,00) Šahtjor (5,30)

21.00: (2,30) Inter (3,45) Real (3,05)

GRUPA C

18.55: (10,0) Olimpijakos (5,50) Mančester Siti (1,33)

21.00: (2,80) Marselj (3,10) Porto (2,65)

GRUPA D

21.00: (1,33) Ajaks (5,40) Midtjiland (8,50)

21.00: (1,70) Liverpul (4,00) Atalanta (4,70)

***kvote su podložne promenam

Utorak

GRUPA E

Ren – Čelsi 1:1 (0:1)

/Girasi 85 – Hadson Odoi 22/

Krasnodar – Sevilja 1:2 (0:1)

/Vanderson 56 – Rakitić 4, El Hadadi 90+5/

GRUPA F

Borusija Dortmund – Klub Briž 3:0 (2:0)

/Haland 18, 60, Sančo 45/

Lacio – Zenit 3:1 (2:1)

/Imobile 3, 55 pen, Parolo 22 – Dzjuba 25/

GRUPA G

Juventus – Ferencvaroš 2:1 (1:1)

/Ronaldo 35, Morata 92 – Uzuni 19/

Dinamo Kijev – Barselona 0:4 (0:0)

/Dest 52, Brajtvajt 57, 70p, Grizman 92/

GRUPA H

Mančester Junajted - Bašakšehir 4:1 (3:0)

/Fernandeš 7, 19, Rašford 35 penal, Džejms 90+2 - Turuč 75/

PSŽ - Lajpcig 1:0 (1:0)

/Nejmar 7 penal/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.