Izvor: MozzartSport.com, 07.Jun.2020, 12:43

Odlučeno: F8 Lige šampiona u Lisabonu

Ništa od Istanbula, Frankfurta i Moskve

Nije zvanično, jeste gotovo. UEFA je izmestila finale Lige šampiona iz Istanbula i preselila ga u Portugaliju. Uz važnu napomenu da ne samo da je velegrad na Bosforu izgubio domaćinstvo usled pandemije virusa korona, već će se u Lisabonu ovog leta održati završni turnir osam najboljih ekipa Evrope, na kome ćemo dobiti prvaka Starog kontinenta.

Vest >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je prvi u etar pre pet dana pustio katalonski Mundo deportivo, a ovog jutra ga potvrđuje Bild, uveravajući da je Lisabon dobio trku sa dva konkurenta: Moskvom i Frankfurtom. Predsednik krovne organizacije Aleksandar Čeferin odmah je iz kombinacije izbacio Ruse, zbog velikog broja inficiranim vurusom na teritoriji najveće države sveta, da bi odlučujući između grada na Majni i Lisabona prednost dao Portugalcima.

U obrazloženju Bilda se navodi da je Frankfurt izvisio po dva razloga. Prvi se tiče činjenice da bi Bajern, kao nemački klub, imao neku vrstu prednosti domaćeg terena (iako, naravno, ni u jednom slučaju neće biti gledalaca, dok Portugalci više nemaju predstavnika), a drugi je, opasnost od širenja zaraze u pomenutom gradu. Ne manje važna je činjenica da je Portugal ispunjava političke uslove, jer su porezi u toj pirinejskoj državi znatno manji nego u Nemačkoj ili ih skoro nema, pa bi UEFA mogla da ubere sve plodove organizacije turnira. A ljudima iz Niona je i te kako stalo da napune kasu posle velikih finansijskih udaraca izazvanih globalnom krizom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ostalo je da se izabere domaćin završnog turnira. Najverovatnije bi se F8 igrao na stadionu Benfike, mada je opcija i Sportingov Žoze Alvalade. Jasno je sa će Lisabon ugostiti osam najboljih timova Evrope, tek pošto se završe revanši osmine finala (Barselona – Napoli, Juventus – Lion, Bajern – Čelsi i Mančester Siti – Real Madrid). U četvrtfinalu su već Atalanta, Atletiko Madrid, Lajpcig i Pari Sen Žermen.

Takmičenje bi trebalo da se nastavi za dva meseca (5, 6. i 7. avgust), revanš mečevima, a onda bi se osam najboljih timova preselilo u Portugal i igralo po jedan meč na ispadanja. Sve do finala planiranog za 29. avgust.

Bild istovremeno navodi da će se Frankfurt, posle ovog „poraza“, preorijentisati na drugi kolosek i pokušati od čelnika UEFA da izdjestvuje domaćinstvo završnog turnira Lige Evrope. Finale je ove godine trebalo da bude na programu u Gdanjsku, ali je izvesno da će biti izmešteno iz Poljske.

Sve bi trebalo da bude ozvaničeno 17. juna.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona,   Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

UEFA uvodi promene zbog pandemije, završnica Lige šampiona u Lisabonu

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2020

Evropska fudbalska unija (Uefa) promeniće format takmičenja u Ligi šampiona, kako bi sezona mogla da bude završena posle pandemije virusa korona...Kako je preneo nemački Bild, a potom i svetski mediji, jedini način da takmičenje bude privedeno kraju jeste u nešto drugačijem obliku...Uefa je,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.