Izvor: RTS, 13.Avg.2020, 23:37

Neka se spremi i PSŽ, Lajpcig ne namerava da stane

Fudbaleri Lajpciga plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su eliminisali ekipu Atletiko Madrida sa 2:1. Nemačka ekipa ima čudesnu sezonu iz bajke, a na putu ka "ušatom" trofeju naredna prepreka je PSŽ.
Nema Vernera - nema problema, rekli su iz Red Bul Lajpciga i tako je i bilo.

"Ne želite da igrate nokaut utakmice protiv Atletiko Madrida i Dijega Simeonea", izjavili su mnogi vrhunski stručnjaci. Oni koji nisu, tako svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << misle.
"Jorgandžije" igraju svaki meč kao finale, to je u prošloj rundi, na svojoj koži osetio Liverpul, koji neće moći da brani trofej Lige šampiona.
Ipak, jednu takvu ekipu i takvog stručnjaka, nadmudrili su "klinci" iz Lajpciga, potpuno zasluženo.
Ekipa koja je osnovana 2009. godine i koju sa klupe predvodi 33-godišnji Julijan Nagelsman, odigrala je jedan zahtevan, stresan, muški meč i savladala Atletiko.
Nemački tim je ove sezone izborio prvu osminu finala, potom prvo četvrtfinale, a potom i prvo polufinale u istoriji kluba.
Ipak, mnogo kockica moralo je da se sklopi, kako bi se nova stranice istorije ispisala.
Tajler Adams, postao je prvi američki fudbaler koji je postigao gol u ovoj fazi takmičenja i poneo epitet heroja. Pobedonosni pogodak u 87. minutu meča bio je njegov prvi u dresu Lajpciga.
"Nekada je bolje imati sreće nego biti dobar", stara je sportska izreka koja se još jednom obestinila, pošto je Adamsov šut išao van okvira gola, ali ga je iza leđa Oblaka poslao Stefan Savić, jedan od najdisciplinovanijih i boljih defanzivaca Atletika i Evrope.
Nagelsman je postao najmlađi trener koji je uveo ekipu u polufinale Lige šampiona, a taj podatak dobija na još većoj snazi kada znamo da su iz takmičenja eliminisani Liverpul, Real, Juventus, Čelsi, Totenhem, a da do polufinala neće stići Bajern ili Barselona.
Činilo se da to toga ipak neće doći, pogotovo ne kada je u igru ušao i potpuno je promenio Žoao Feliks, portugalsko čudo od deteta plaćeno 125 miliona evra.
Lajpcig, čiji igrači u proseku imaju tek 24 godina, pokazao je ogromnu dozu pre svega mentalne, a potom i fizičke snage.
Nemačka ekipa je uspela da se oporavi od šoka izazvanog izjednačujućim pogotkom, povrati prvobitno stanje i zasluženo dođe do još jednog gola. Sve to urađeno je bez najboljeg igrača i strelca, Tima Vernera, koji se posvetio svom novom izazovu, kao i rovitom Sabiceru.
Lajpcig ne namerava da stane, pokazali su da, ma ko bio protivnik, oni će igrati svoju igru, želeti posed, vrednovati ga i uprkos svim preprekama, boriti se i gurati napred.
Izboreno je istorijsko polufinale, a tamo ih čeka, blago rečeno favorizovani protivnik, francuski PSŽ.
Parižani su na veoma dramatičan način, već presudili jednom prijatnom iznenađenju u Ligi šampiona i okončali Atalantinu bajku.
Polufinale između PSŽ-a i Lajpciga zakazano je za 18. avgust.
Francuzi jesu izbegli neugodni Atletiko i imaju velike šanse da se plasiraju u finale, ali daleko od toga da ih čeka bilo kakva šetnja do tamo. Čeka ih dosta trčanja, totalni fudbal u oba pravca i ekipa koja je naoštrena i spremna da još jednom iznenadi i izbaci (bar na papiru) jače od sebe.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.