Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021, 23:20

Najveći derbi u istoriji brazilske druge lige: Navijači pretnjama pokrenuli uspavane Moreplovce

Serija B: Noćas (02.30) u Belo Orizonteu duel dva nekadašnja šampiona Južne Amerike Kruzeira i Vaska koji proživljavaju agoniju poslednjih godina. "Vasko vredi više od vaših života. Igrajte za njega", poručili su pristalice velikana iz Rija fudbalerima

Nekada na tronu Južne Amerike, danas u brazilskom drugoligaškom karavanu. Velikani na kolenima, u nokdaunu... Kruzeiro ima dve titule Kopa Libertadores, Vasko da Gama je jednom pokorio Zeleni kontinent - 1998. godine. Višestruki >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šampion zemlje fudbala noćas (02.30) na stadionu Mineirao u Belo Orizonteu igraju derbi Serije B. Brazilski mediji ovaj meč najavlju kao najveći u istoriji druge lige. Porede ga sa duelom iz 2003. godine kada su u ovom rangu snage odmerili Palmeiras i Botafogo.

Kruzeiro je pre dve godine ispao iz Serije A, prvi put u istoriji posle poraza u Belo Orizontea od Palmeirasa (0:2). Tada su navijači napravili nered na stadionu, u gradu... Prošle godine, Kruzeiro je jedva uspeo da sačuva status u drugom rangu. U jednom trenutku je pretila opasnost od selidbe u Seriju C, ali je iskusni trenerski vuk Luiz Felipe Skolari uspeo da sačuva giganta u drugoligaškom konkurenciji. I ove sezone katastrofalan učinak posle pet kola. Samo četiri boda i 17. mesto koje vodi u niži rang. Posle lošeg početka prvenstva i ispadanje iz Kupa Brazila kao spailac se pojavio trener Mocart, ali ni s njim fudbalerima u plavim dresovima ne cvetaju ruže.

S druge strane, Vasko je prošle sezone ispao iz elite. Smenjivali se treneri kao na traci u timu iz Rija. Nije se mnogo zadržao nekadašnji trener Crvene zvezde, Portugalac Rikardo Sa Pinto. U drugom delu Brazileiraa Moreplovce je predvodio nekadašnji selektor Selesaa Vanderlej Luksemburgo, ali nije bilo spasa za Vasko.

02.30: (2,45) Kruzeiro (2,85) Vasko (3,10)

Nije dobro krenula ni nova sezona u Seriji B. Pre utakmice petog kola Serije B protiv CRB-a, u toku utakmice, navijači velikana iz Rio de Žaneira su pustili dron kojji je nosio jasnu poruku fudbalerima: "Vasko vredi više od vaših života. Igrajte za njega".

Utakmica je prekinuta na nekoliko minuta. Da li je ova preteća poruka pokrenula igrače domaćeg tima, tek na kraju su slavili sa 3:0. Pre toga su besni navijači "posetili" fudbalere u hotelu, kamenovali su im automobile.

Atmosfera je usijana i u Belo Orizonteu i u Riju. Kruzeiru preti i zabrana dovođenja igrača od strane FIFA, jer još nije isplatio transfer Araskaete iz Defenzor Sportinga...

U naelektrisanoj atmosferi ova dva kluba odmeriće noćas snage u poslednjem meču šestog kola Serije B. Tim iz Belo Orizontzea je očajno odigrao prošlo kolo kada je poražen od Operiraija sa 2:1 na trećem meču od dolaska trenera Mocarta. Na toj utakmici je Veverton isključen. On neće igrati protiv Vaska. Đovani, Enrike i Žovane su povređeni, dok neće igrati ni Mateus Neris i Tijago.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U tim se vraća Raul Kaseres koji bi mogao da čini trio defanzivaca sa Ramonom i Paulom. U napadu se najviše očekuje od iskusnog napadača Rafaela Sobisa koji je pre više od decenije nosio dres Betisa.

Trener Vaska Marselo Kabo "preživeo" je na klupi, ali mu se drma fotelja i poraz od Kruzeira mogao bi skupo da ga košta. On neće moći da računa na Vanderleija i Romula koji su oboleli od virusa korona. Mišel i Leo Matos se još nisu opravili od povreda. U špicu je mesto rezervisanao za Argentinca Kana koji je ostao u timu iako je Vasko ispao u drugu ligu.

Ova dva tima su poslednji put odigrali pre dve sezone u Seriji A. Oba puta su domaćini slavili sa po 1:0. Na četiri vezane utakmice Kruzeira i Vaska bilo je dva ili manje golova.

Tim iz Belo Orizontea je u ovom šampionatu na svom stadionu Mineirao odigrao dva meča, a sakupio je samo bod. Na premijeri na stadionu Mineirao slavio je CRB (3:4), a pre dve nedelje Gojas odigrao nerešeno protiv velikana (1:1). Vasko nije poražen van Rija ove godine u Seriji B. Na dva meča, na gostovanju a, Moreplovci imaju četiri boda. Odigrali su 1:1 protiv Ponte Prete, a dobili su Pelotas sa 2:1.

BRAZIL 2 - 6. KOLO

Utorak

Bruske - Sampajo Korea 0:0

Konfijansa - Vila Nova 1:0 (1:0)

/Seržinjo 27/

Sreda

Gojas - Avai 3:0 (2:0)

/Apod 35, Mezenga 39, Kajo 62/

Ponte Preta - Operario 0:0

Koritiba - Vitorija 1:0 (1:0)

/Vaguninjo 35/

CRB - Pelotas 2:1 (1:0)

/Tores 42pen, Erik 69 - Romulo 64/

Remo - Gurani 0:0

Londrina - Nautiko 0:0

Petak

02.30: (2,45) Kruzeiro (2,85) Vasko (3,10)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Botafogo - CSA

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Brazil 2: Nekad šampioni, sada drugoligaši sa velikim snovima

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 22:45

Guarani i Koritiba noćas igraju meč 7. kola Serije B..I drugu noć zaredom u brazilskom drugoligaškom karavanu na programu je duel nekadašnjih šampiona. Ovoga puta u sklopu sedmog kola Serije B noćas (23.55) će na stadionu Brinko de Ouro da Prinsesa u Kampinasu lokalni Guarani da bude domaćini...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.