NOVI SAD ŽIVI ZA SREDU: Vojvodina se bori za nastavak EVROPSKE priče

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2019, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SAD ŽIVI ZA SREDU: Vojvodina se bori za nastavak EVROPSKE priče

Lale dočekuju Rumune u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

U odbojkaškom Novom Sadu sve je spremno za evropsku poslaticu. Svi u kući srpskog šampiona dišu kao jedan, kao tim, koji želi i može da u sredu, 13. novembra, u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona napravi dobar rezultat, koji vodi u treće kolo.

Podsećamo, u prvom susretu u Rumuniji, Vojvodina je izgubila od Arkade Galaci 0:3, ali svi veruju da je to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samo korak nazad kao zalet za mnogo bolju partiju i veću energiju u maloj sali Spensa. Tim povodom u klupskim prostorijama održana je i konferencija za novinare, na kojoj su svi istakli optimizam, ali su pozvali i navijače da im pomognu, te da zajedno dođu do cilja.

- Pre konferencije imali smo sednicu, koja je trajala više od sat i po. Detaljno smo prošli sve planove i jako je važno to da i dalje svi imamo jedinstven stav, a to je da verujemo u uspeh i da smo spremni za grupnu fazu Lige šampiona. Ne potcenjujemo protivnika, to je dobar tim, ali očekujemo pobedu. Pozivam Novosađane da napunimo malu salu Spensa, da time pružimo dodatnu energiju. Treba nam jako ta podrška. Očekujem i naše veterane, koji su i do sada znali da nas podrže, zatim naše mlađe igrače, polaznike akademije, sve ljude dobre volje i energije. Želim da kao tim, klub i grad pokažemo da nam je mesto u elitnom evropskom takmičenju – istakao je predsednik kluba Dragoljub Zbiljić i nastavio: - Svestan sam dobro ko su igrači koji čine naš tim, ponosan sam na njih, znam kako rade, kakav imaju karakter i koliko žele uspeh. Ekipu ne čini skup pojedinaca, moramo biti tim, a ova generacija, koju predvodi Miloš Nikić, verujem da to jeste. Vredni su momci, imaju jak karakter i samo nam treba energija s tribina. Nije lako igračima, imaju veliki pritisak, ali su oni svesni ko su i spremni su za to.

Optimista uoči revanša protiv Rumuna je i sportski direktor Slobodan Boškan.

- Nismo odigrali kako možemo, verovatno i zato što nismo bili u mogućnosti da igramo sa takvim protivnikom. Imaju oni kvalitet, ali imamo i mi i siguran sam da ćemo pred našom publikom da pokažemo koliko zaista možemo. Treba da tokom cele utakmice nametnemo naš ritam, da odigramo čvrsto, odbojkaški kvalitetno. Biće teško, ali uz naše navijače verujem da možemo do pobede, a onda preko zlatnog seta i do sledećeg kruga – poručio je Boškan.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić svestan je da je pred igračima i stručnim štabom zaista važan duel.

- Ovo je jedna od od onih velikih mečeva. Posle negativnog rezultata u Rumuniji svi sa ogromnom željom očekujemo da pokažemo da možemo mnogo bolje, da u sjajnoj atmosferi od početka do kraja igramo borbeno i motivisano. Naravno, jednako je važno da budemo mirni i koncentrisani. Najvažnija je naša strana terena i to šta ćemo mi da pokažemo.

Iskusni Miloš Nikić osvrnuo se na prvu utakmicu, rekavši da se njegov tim nije proslavio, ali da je izvukao pouke.

- Sigurno smo spremniji za revanš i verujem da će pred našom publikom biti sve drugačije, da pružiti mnogo bolju igru. Tako možemo do zlatnog seta, a onda i da se borimo za treći krug. Pozivam i ja publiku da dođe da nam pomognemo i da zajedno, kao odbojkaški grad idemo dalje.

Vojvodini je u borbi za treće kolo najpre potrebna pobeda od 3:0, ili 3:1 i ukoliko to ostvari konačna odluka pašće u zlatnom setu.

Meč počinje u 17.30. Ulaz je besplatan, ali će svi posetioci, ljubitelji odbojke i navijači, imati prilike da umesto za kartu, doniraju novac u humanitarne svrhe. Na ulazu kod tribina, kao i na parteru biće postavljenje kutije za pomoć šestogodišnjem Kosti Petkoviću iz Veternika, koji boluje od leukemije, a novac mu je potreban za lečenje u Italiji. Svi detaljniji podaci o Kosti, bolesti, lečenju i akcijama mogu se naći na fejsbuk stranici "Sa Kostom do pobede". Oni koji žele, pomoć mogu uplati i na sledeće račune:

Credit agricole Srbija AD, Novi Sad, dinarski račun: 330-1500106066430-53 rsd, devizni račun: 330-1530202638670-67 eur, swift MEBARS22, iban RS35330153020263867067 (Kosta Petković, Ulica Marte Jorgović 22, Veternik).

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Milica Tasić.

A post shared by TASIĆ MILICA (@milicatasic12) on Jul 20, 2019 at 10:07am PDT

Mowgli 🐒 @slow_peno

A post shared by TASIĆ MILICA (@milicatasic12) on Jul 13, 2019 at 9:06am PDT

👅

A post shared by TASIĆ MILICA (@milicatasic12) on Feb 22, 2018 at 12:30pm PST

🌺

A post shared by TASIĆ MILICA (@milicatasic12) on Oct 3, 2018 at 9:55am PDT

#white 🤪

A post shared by TASIĆ MILICA (@milicatasic12) on Aug 20, 2018 at 7:19am PDT

🔀

A post shared by TASIĆ MILICA (@milicatasic12) on Apr 20, 2018 at 7:06am PDT

A post shared by TASIĆ MILICA (@milicatasic12) on Dec 1, 2017 at 8:00am PST
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Odbojkaši Vojvodine se bore za snove o Ligi šampiona, sutra protiv Arkade

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2019

Odbojkaši Vojvodine dočekaće sutra u Maloj sali Spensa ekipu Arkade iz Galacija, u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona...Prvaci Srbije se nalaze u teškoj poziciji, pošto su u prvom meču u Rumuniji poraženi sa 3:0 u setovima. Ipak, u redovima crveno-belih veruju da je to samo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.