Može bilo ko, dajte Liverpul, prvo Voša...

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Može bilo ko, dajte Liverpul, prvo Voša..."

Zvezdini fudbaleri slave i čekaju žreb za Ligu šampiona, ali se i pripremaju za nedelju.

/Od novinara MONDA iz Austrije/

Nešto posle 18 časova, fudbaleri Crvene zvezde saznaće imena protivnika u Ligi šamoiona.

Priželjkivanja su razna, ali poruka jedna - ko god da bude, neće mu biti lako protiv jedinog tima u istoriji elitnog takmičenja koji je uspeo da se posle četiri prepreke u kvalifikacijama domogne grupne faze!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Ko god da dođe, mi ćemo da se igramo", kroz osmeh je poručio Milan Borjan.

"Borićemo se, imamo ogromnu želju i verujem da možemo mnogo", dodao je Zvezdin golman.

Za fantastičan uspeh protiv Salcburga (0:0 u Beogradu, 2:2 u revanšu u Austriji, posle 0:2), Borjan je istakao "doprinos" protivničkog golmana Cicana Stankovića.

"Pre svega želim da se zahvalim njihovom golmanu Cicanu na izjavama da se Zvezda samo branila u Beogradu, jer nam je dao još veću motivaciju da ih izbacimo. Eto, mi smo ostvarili naš cilj, a oni će u Ligu Evrope".

Iako je fenomenalnim odbranama u finišu utakmice sačuvao prolaz svom timu, nije želeo da priča o pojedinačnim zaslugama.

"Mi smo tim, ginemo jedan za drugog, borimo se, to smo još jednom pokazali", rekao je Borjan i dodao:

"Dobre odbrane su samo deo koncentracije i plod dobrog rada sa trenerom Gašićem".

Pored odbrana, Borjan je i na drugi način pomogao saigračima. Sredinom prvog poluvremena ostao je da leži na zemlji posle jedne intervencije, žaleći se na povredu. Bilo je to u jeku napada gostiju, kada su se crveno-beli borili da dođu do daha.

"Bio je to taktički potez, da se ekipa smiri", priznao je sa smeškom na licu.

Žreb, pa mušema: Evo ko sve može na "Marakanu"!

Dvostruki strelac u Austriji, El Fardu Ben, izjavio je da na žrebu priželjkuje Liverpul.

"Ostvarili smo veliki san i zakazali duele sa najvećim evropskim klubovima. Želim da igramo protiv najboljih, može Liverpul, volim taj klub", otkrio je Zvezdin napadač.

Reprezentativac Komora se posebno zahvalio Milošu Degeneku na dve asistencije u Salcburgu.

"Bila je ovo neverovatna noć! Uspeli smo da se vratimo iz minusa od dva gola i pokažemo borbeni duh, osećaj je neverovatan! Naši navijači bili su spektakularni i njima se posebno zahvaljujem", dodao je Ben.

Kapiten Vujadin Savić ocenio je da su utakmicu prelomili "srpski inat i hrabrost".

"Čim smo pokazali malo više odvažnosti, stigli smo do izjednačenja", rekao je i potom u maniru vođe tima pozvao saigrače da ostanu koncentrisani jer brzo sledi novi izazov.

Zvezda u nedelju od 19.00 igra na "Karađorđu" protiv Vojvodine (prenos na TV Arena Sport).

"Nema previše vremena za slavlje. Možda zvuči neiskreno sada pričati o tome, ali zaista, ne smemo zapostaviti superligaške obaveze", upozorio je Savić.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.