Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 00:24

Mojesov Vest Hem se ne šali - zona Lige šampiona pred nosom! Votkinsovo crno veče - promašen penal i VAR mu uzeo gol zbog milimetrskog ofsajda (VIDEO)

Čekićari upisali treću ligašku pobedu zaredom, samo bod manje od četvrtoplasiranog Lestera, napadač Aston Vile teško će moći da prežali gostovanje u Londonu

Ko zna gde će se Vest Hem naći na tabeli kada se bude podvlačila crta u maju, ali mi volimo da zamišljamo da će to biti visoko i da će zajedno sa Lesterom, Sautemptonom, Evertonom i Vulvsima da pomrse račune onima koji tradicionalno troše najviše para!

Od tima kome su svi predviđali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << grčevitu borbu za opstanak posle onog poraza od Njukasla na otvaranju sezone, Vest Hem Dejvida Mojesa beleži verovatno najbolje partije u poslednjih nekoliko godina i s trećom ligaškom pobedom u nizu došli su na prag zone Lige šampiona! Vest Hem je u Londonu savladao Aston Vilu sa 2:1 (1:1), ali je faktor sreće i večeras, baš kao protiv Fulama pre tri sedmice bio i te kako na strani Čekićara.

Biće ovo utakmica koju dugo neće moći da zaboravi Oli Votkins. Svaka čast Vest Hemu za tri pobede u nizu, ali sve je moglo da bude drugačije da je nekadašnji ofanzivac Brentforda imao bar delić sreće kao Čekićari. Naime, Votkinsu je pokušaj s kreča u 74. minutu završio na prečki i Lukaš Fabijanski za dva života ne bi mogao da odbrani silovit udarac da je bio samo koji centimetar niže. Veče mu je dodatno zagorčao VAR sistem koji mu je u drugom minutu nadoknade poništio gol zbog milimetarskog ofsajda! Više od pet minuta ljudi iz VAR sobe izvlačili su crte da bi videli gde je Votkins bio u odnosu na Kresvela i Coufala, a onda se ispostavilo da su ga bukvalno milimetri delili od gola koji je na trenutak bio priznat.

Vest Hem je do pobede stigao zahvaljujući ekspresnim reakcijama na početku oba poluvremena. Nijedan tim već više od dve godine nije uspeo da zatrese protivničku mrežu u uvodna dva minuta oba dela sve do večeras, kada su to učinili Anđelo Ogbona u drugom minutu prvog i Džerod Bouen u prvom minutu drugog poluvremena. Bouen je bio i asistent kod Ogboninog pogotka, dok je njemu gol namestio Said Benrama koji je u poluvremenu zamenio Masuakua.

U međuvremenu je izjednačenje doneo najbolji igrač Vile i kapiten Džek Griliš. Momenat nepažnje i nezrelo ponašanje Vest Hemove odbrane Griliš je odmah pretvorio u gol, a statistika kaže da je nova zvezda engleskog fudbala igrač koji je učestvovao u najviše golova kroz pogotke i asistencije (ukupno 15) posle Totenhemovog dvojca Hari Kejn (16) – Heung Min Son (11).

Dosta zanimljiv meč je bio u Londonu, ali je na kraju Vest Hem jedini imao razloga za zadovoljstvo. Vila je četvrtim porazom u pet kola pao na desetu poziciju sa dva boda manje od kruga u kojem su Vest Hem, Sautempton i Vulvsi, ali i sa bodom manje od Evertona i Mančester Junajteda.

PREMIJER LIGA - 10. KOLO

Petak

Kristal Palas - Njukasl 0:2 (0:0)

/Vilson 88, Žoelinton 90/

Subota

Brajton - Liverpul 1:1 (0:0)

/Gros 90+3 penal - Žota 60/

Mančester siti – Barnli 5:0 (3:0)

/Marez 6, 22, 69, Mendi 41, Tores 67/

Everton - Lids 0:1 (0:0)

/Rafinja 79/

Vest Bromvič Albion - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Galager 13/

Nedelja

Sautempton - Mančester junajted 2:3 (2:0)

/Bednarek 23, Vord Prauz 33 - Bruno 60, Kavani 74, 90+2/

Čelsi - Totenhem 0:0

Arsenal - Vulverhempton 1:2 (1:2)

/Gabrijel 30 - Neto 27, Podense 42/

Ponedeljak

Lester - Fulam 1:2 (0:2)

/Barns 86 - Lukman 30, Kavaljero 38pen/

Vest Hem - Aston Vila 2:1 (1:1)

/Ogbona 2, Bouen 46 – Griliš 25/

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   London

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.