Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 22:58

Mbokani dva dao i dva mu poništili, Anderleht se spasao u 90+6

Liga šampiona će izgleda ipak biti samo san za Kraljevski klub...

Veliku šansu propustio je Anderleht da se uključi u borbu za Ligu šampiona. Posle remija sa Brižom u prvom kolu plej-ofa Kraljevski klub napumpao je samopouzdanje, očekivalo se da dođe do trećeg trijumfa protiv Antverpena ove sezone, ali na tom putu isprečio je nekadašnji igrač briselskog velikana, veteran Dijumersi Mbokani.

Štaviše, Anderleht je na jedvite jade došao do boda. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dva puta su gosti vodili i dva puta četa Vensana Kompanija stizala do izjednačenja, drugi put u šestom minutu sudijske nadoknade.

Mada je već uzeo 36. Mbokani je još jednom potvrdio da spada u najbolje golgetere u Belgiji. On je pogađao u 49. i 84. minutu iz penala, a u međuvremenu, pri rezultatu 1:1, dva puta mu je VAR poništio pogodak. Za domaćina strelci su bili 19-godišnji Jari Verširen i reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Metju Mijazga.

Taj njegov pogodak u 96. minutu glavom spasao je Anderleht poraza, mada ovaj bod neće mnogo značiti domaćinu.

Tim iz Brisela želi po svaku cenu da se vrati u Evropu posle dve godine pauze. Liga šampiona nakon ovog kiksa korak je dalje, dok treća pozicija znači plasman u Ligu konferencija. Zanimljivo da za Anderleht neće sve biti izgubljeno čak i ako završi kao četvrti. U tom slučaju u doigravanju sa prvim timom iz Konferencijske grupe igrao bi za prolaz u to treće po rangu evropsko takmičenje. Tamo prvo mesto trenutno drži Ostende...

BELGIJA 1, PLEJ OF – 2. KOLO

Petak

Genk – Klub Briž 3:0 (0:0)

/Onuaču 57, Ito 74, Torstvet 75/

Subota

Anderleht - Antverpen 2:2 (0:0)

/Verširen 57, Miazga 90+6 - Mbokani 49, 84pen/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.