Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2021, 13:30

Majstorica u Torinu: Juve za Skudeto, Lacio za Ligu šampiona

Andrea Pirlo mora da misli i na Porto, Simone Inzagi nikad nije pretrpeo tri vezana poraza u gostima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji meč subotnjeg programa 26. kola Serije A se igra u Torinu između Juventusa i Lacija. Treneri Andrea Pirlo i Simone Inzagi su zbog odustva ili rovitosti pojedinih fudblera primorani da eksperimentišu sa startnim postavama i pored toga što je odmeravanja snaga presudno za ostanak Juventusa u grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << timova koji se bore za skudeto i Lacija u kružooku pretendenata na četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona.

U Udinama se sreću Udineze i Sasuolo. Trener Friulanaca Luka Goti ima veoma pozitivan ishod sa svojim kolegom na klupi Sasuola Robertom De Zerbijem: na tri meča njegov tim nije primio ni jedan gol od Emilijanaca. U Speciji nas čeka dvoboj sa mirisom borbe za opstanak. Specija je posle trijumfa nad Milanom osvojila samo jedan bod, a Benevento ne zna za pobedu već devet kola a na poslednja tri meča nije uspeo ni da zatrese mrežu protivnika.

JUVENTUS - LACIO (20.45)

Dovoljan je površan pogled na tabelu Serije A da bi se svhatilo da je duel između Juventusa i Lacija presudan za dalji tok sezone dva kluba. Remi ne služi mnogo ni Bjankonerima i ni Nebeskoplavima za realizciju ambicija. Prošle godine sudar Juventusa i Lacija imao je ukus borbe za Skudeto: Juve je imao osam, a Lacio čak 13 bodova više posle 25 kola, ove godine su se koloseci razdvojili: Stara dama i dalje ima šansi da se vrati u trku za titulu, dok je rimski klub u grčevitoj borbi da zadrži priključak timovima koji se bore za četvrto mesto.

Andrea Pirlo ima ponovo na raspolaganju Kvadrada, Bonučija, De Lihta, Artura i Danila, dok su prethodno povređenima, Dibali i Kjeliniju, pridružio na listi odsustnih Bentankur, pozitivan na kovid-19. Trebalo bi dodati i da je Frabota suspendovan zbog kartona.

U napadu ćemo ponovo videti par Ronaldo-Kuluševski, pošto Morata još nije fit i kormilar Stare dame ne želi ništa da rizikuje, tim pre što je Alvaro protiv Specije pokazao napredak u formi. Iznenađenje u timu bi mogao da bude Bernardeski, zajedno sa Špancem doneo je preporod u meču sa timom iz Ligurije.

Trener Juventusa neće baciti u vatru od prvog minuta sve povratnike u tim, delom što bi to bilo veoma rizično, a još više što Staru damu očekuje za tri dana revanp osmine finala Lige šampiona protiv Portoa. U startnih 11 bi trebalo da vidimo Kvadrada i Danila, koji je izdržao suspenziju zbog kartona. Bonuči i De Liht će biti sačuvani za Portugalce, dok bi Artur trebalo da dobije priliku u drugom poluvremenu da „oseti“ teren posle duge pauze zbog povrede. Postoji i određena nedoumica oko Mekenija. Amerikanac neko vreme igra trpeći bolove zbog povrede i Pirlo drži u ruci kao džokera mladog Fađollija.

Juve je na svom terenu nanizao šest uzastopnih pobeda u prvenstvu, a na poslednja četiri meča na Alijanc stadionu nije primio ni gol. Međutim, Lacio je od 2018. postao najnezgodniji protivnik Stare dame u Serijij A. Simone Inzagi je više puta pobedio Bjankonere u poslednje tri i po godine nego svi njegovi prethodnici u ovom veku. Lacio je sa Inzagijem zabeležio dve pobede u Seriji, plus trijumf u Superkupu, dok su ostali zabeležili dve pobede na prethodnih 29 odmeravanja snaga.

U Rimu je veliku polemiku izazvala namera Simonea Inzagija da napravi malu revoluciju u timu Lacija. Podsetimo, rimski tim ne može da računa na dvojicu defanzivaca, Luiza Felipea i Radua, kao i na spoljnjeg veznog Lacarija. Očekivalo se da Inzagi pruži poverenje Musakju, da premesti Marušića na desni bok i izabere između Lulića i Faresa poslednjeg startera za okršaj sa Juveom.

20.45 (1,95) Juventus (3,50) Lacio (3,90)

Šef stručnog štaba rimskog kluba je sve iznenadio odlukom da prekomanduje Marušića u odbranu, postavi Hodta kao centralnog defanzivnog pomerajući ulevo Ačerbija, a Luliću i Faresu poveri desni, odnosno levi bok terena. Inzagijev izbor proizvodi rasprave, jer se pokazalo protiv Intera i Bolonje da je odbrana mnogo ranjivija kada Ačerbi ne igra u prirodnoj ulozi centralnog defazivnog. Takođe, odluka da Marušić igra u odbrani ima prizvuk bacanja rukavice u lice Tareu i Lotitu koji su doveli Musakja u januaru, podgreva priče kako odlaganje produžetka ugovora koji Simoneu ističe u junu nije samo puka formalnost.

Lacio je izgubio na oba poslednja gostovanja protiv Intera i Bolonje, a od dolaska Inzagija na čelo prvog tima još se nije desilo da Nebeskoplavi izgube na tri vezana gostovanja.

JUVENTUS 3-5-2: Ščešnji - Danilo, Demiral, Aleks Sandro - Kvadrado, Remzi, Rabio, Mekeni, Kjeza - Kuluševski, Ronaldo.

LACIO 3-5-2: Rejna - Marušić, Hudt, Ačerbi - Lulić, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Fares - Imobile, Korea.

UDINEZE - SASUOLO (18.00)

Udineze i Sasuolo dolaze na meč sa oprečnim raspoloženjem: tim Luke Gotija je propustio veliku priliku da pobedi Milana na San Siru, dok je ekipa Roberta De Zerbija pokazala veliki karakter izborivši se za remi sa Napolijem u poslednjem trzaju meča u Ređo Emiliji.

Interesantno je da De Zerbijev Sasuolo nije uspeo da postigne nijedan gol Gotijevom Udinezeu na tri dosadašnja sučeljavanja. Štaviše, u prošloj sezoni Friulanci su pobedili na svom terenu Sasuolo posle šest godina posta. Takođe, Udineze je na poslednjih sedam utakmica izgubio samo jednom, protiv Rome. Na drugoj strani, Sasuolo je uspeo da zabeleži samo jednu pobedu u minulih osam nastupa u Seriji A.

18.00 (2,55) Udineze (3,25) Sasuolo (2,80)

Udinezeu će nedostajati samo Samir, vraća se za tri nedelje na teren, dok će Goti najverovatnije zameniti Strigera Larsena koji uvek ne može da objasni zbog čega je digao ruku i napravio nepotreban penal protiv Milana u poslednjoj sekundi meča. Kandidat da zauzme mesto Danca je Molina. U Sasuolu i dalje ne mogu da računaju na Bogu i Kirikeša.

UDINEZE 3-5-2: Muso - Bekao, Bonifaci, Nujtink - Molina, De Paul, Arslan, Pereira, Zegelar - Nestorovski, Ljorente.

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Toljan, Marlon, Ferari, Rožerio - Obijang, Lokateli - Berardi, Lopez, Đuričić – Kaputo.

SPECIJA - BENEVENTO (15.00)

Dvostruki trijumf Kaljarija je podigao značajno temperaturu pred sudar dva tima koji su se prošlog leta popeli iz Serije B u Seriju A. U Speciji su veoma zabrinuti, jer su zbog kovida-19 izgubili na najmanje dve nedelje prvog golmana Provedela, a trener Vinčenco Italijano neće moći da računa na iskusnog Saponaru i veliku nadu italijanskog fudbala Pobegu. Na drugoj strani, ima i Benevento nekoliko važnih igrača koji su ostali kod kuće, pre svih Jago Falke, Leticija, Depaoli, Skjatarela i Insinje.

Specija je posle dve vezane pobede nad Sasuolom i Milanom nanizala dva poraza i remi sa Parmom, dok je Benevento bukvalno asfaltiran od Verone u prethodnom kolu. Dodatna briga za Inzagija je veliki pad forme ključnih igrača i teškoće da pronađu put do gola. Benevento još uvek nije uspeo da pobedi u 2021, a na poslednjih šest utakmica je postigao samo dva gola.

15.00 (2,25) Specija (3,20) Benevento (3,35)

Po svom običaju, Italijano je promešao karte i u baražu za pet mesta u startnoj postavi se nalazi desetorica fudbalera. U napadu je Enzola u prednosti nad Agudelom, a Verde je ispred Farijasa, dok su uveznoj liniji u neizvesnosti Estevez i Akampora, odnosno Riči i Agume. Pipo Inzagi bi mogao da se odluči za Adolfa Gaića, u napadu pošto je Lapadula na ivici da potroši sve kredite.

Interesantan je podatak da dva tima u Seriji B i Seriji A nisu nikad odigrali nerešeno. Skor na dosadašnjih sedam mečeva je četiri pobede za Benevento i tri za Speciju, uključujući i onu na stadionu Vigorito u Seriji A prošle jeseni.

SPECIJA 4-3-3: Zut - Ferer, Ismajli, Erlić, Markica - Estevez, Riči, Mađore - Verde, Enzola, Đazi.

BENEVENTO 4-3-2-1: Montipo - Tuja, Glik, Kaldirola, Barba - Hetemaj, Viola, Jonita - Improta, Kaprari - Lapadula (Gaić).

SERIJA A - 26. KOLO

Subota

15.00: (2,25) Specija (3,20) Benevento (3,35)

18.00: (2,55) Udineze (3,20) Sasuolo (2,85)

20.45: (1,95) Juventus (3,50) Lacio (3,90)

Nedelja

12.30: (1,60) Roma (4,00) Đenova (5,70)

15.00: (3,50) Krotone (3,30) Torino (2,15)

15.00: (2,10) Fjorentina (3,35) Parma (3,60)

15.00: (3,15) Verona (3,30) Milan (2,30)

18.00: (2,45) Sampdorija (3,20) Kaljari (3,00)

20.45: (1,57) Napoli (4,00) Bolonja (6,00)

Ponedeljak

20.45: (2,15) Inter (3,45) Atalanta (3,35)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.