Lampardove rezerve srušile Ajaks u Amsterdamu!

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lampardove rezerve srušile Ajaks u Amsterdamu!

Fudbaleri Čelsija su savladali Ajaks u trećem kolu Grupe H Lige šampiona rezultatom 1:0 u Amsterdamu.

Londonski tim je bio u podređenom položaju tokom prvog poluvremena, kada je i poništen, čini se, regularan pogodak Kvinsija Promesa za Ajaks.

Ipak, drugo poluvreme je pripalo gostujućoj ekipi, pre svega zahvaljujući rezervnim igračima Kristijanu Pulišiću i Mišiju Batšuaiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Upravo je belgijski reprezentativac i postigao jedini gol na utakmici, u 86. minutu, čime je svom timu doneo drugu pobedu u takmičenju.

Posle ovog meča Ajaks i Čelsi imaju po šest bodova, ali ekipa iz Amsterdama ima bolju gol razliku.

Domaći tim je držao sve konce igre u rukama u prvom poluvremenu, a kao rezultat toga je stigao i gol Promesa u 36. minutu.

Činilo se da je pogodak regularan pošto je izgledalo da je napadač Ajaksa bio postavljen iza Kurta Zume, poslednjeg defanzivca u odbrambenoj liniji Čelsija.

Ipak, iz VAR sobe je arbitrima signalizirano da se radi o ofsajdu, pa je slavlje navijača u Amsterdamu bilo uzaludno.

Prethodno je Ajaks imao inicijativu i stvarao šanse, dok je Čelsi čekao greške i kontranapade, uglavom preko Kaluma Hadson-Odoija.

Do poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, ali je bilo evidentno da je Ajaks konkretniji i bliži golu, iako nije prikazao svoju najbolju igru.

U nastavku je viđena nešto drugačija slika. Sa velikog odmora su izabranici Franka Lamparda stigli sa većom željom za kontrolom lopte, iz čega su sledile prilike za gol.

Nijedna od njih nije bila stopostotna, na drugoj strani je u 60. minutu šansu imao Dušan Tadić, a sve se promenilo posle dve izmene u londonskoj ekipi.

Kristijan Pulišić i Miši Batšuai su uneli živost u ekipu, a belgijski napadač se već posle dva minuta na terenu, u 73. minutu, žestoko obrukao pošto je promašio zicer sa pet metara.

U poslednjih petnaestak minuta je golman Ajaksa Andre Onana imao mnogo posla, a u 86. nije ništa mogao da uradi posle kombinacija Pulišića i Batšuaija.

Amerikanac je u svom stilu napao po levoj strani, uputio loptu ka petercu, tu ju je preskočio Markos Alonso, a na petercu ju je sačekao Batšuai i poslao pod prečku.

Jedan gol je bio dovoljan za pobedu i tri boda, odnosno priliku za Čelsi da posle trećeg odigranog kola bude konkurent za plasman u drugu fazu takmičenja.

Kompletan tok utakmice možete da pronađete u našem LIVE BLOGU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.