LŠ - Revanš, pa novi žreb! Kakve su projekcije za treće kolo, na koga sve može Zvezda?

Izvor: Sportske.net, 12.Jul.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ - Revanš, pa novi žreb! Kakve su projekcije za treće kolo, na koga sve može Zvezda?

Na osnovu rezultata prvih utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona napravili smo projekciju parova drugog kola i poziciju klubova pred žreb za treće kolo.

Svih šesnaest prvih utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigrano je u utorak i sredu i slobodno možemo da kažemo da su neke ekipe već obezbedile mesto u sledećoj rundi.

Šampion Srbije ne spada u grupu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pomenutih klubova jer je u prvom meču sa Spartaksom remizirao bez golova u Rigi, ali nema nikakve sumnje da navijači i dalje ne dovode u pitanje plasman Crvene zvezde u drugo kolo.

Najubedljivije pobede su u prvom kolu ostvarili šampioni Bugarske, Škotske, Švedske i Izraela, pa tako niko ne sumnja da će Ludogorec, Seltik, Malme i Hapoel Ber Ševa igrati u drugom kolu zajedno sa Dinamom iz Zagreba, BATE Borisovim, Klužom i Midtjilandom koji se u takmičenje uključuju od naredne runde.

Ukoliko na osnovu rezultata ostvarenih u prvim mečevima prvog kola napravimo projekciju parova drugog kola, pošto je žreb već obavljen, došli bismo do sledeće situacije:

Astana (KAZ) - Midtjiland (DEN)

Ludogorec (BUL) - Videoton (HUN)

Valeta (MLT) - Karabag (AZE)

Kluž (ROU) - Malme (SWE)

Dinamo Zagreb (CRO) - Hapoel Ber Ševa (ISR)

Crvena zvezda (SRB) - Suduva (LTU)

BATE Borisov (BLR) - HJK (FIN)

Škendija (MKD) - Torpedo (GEO)

Legija (POL) - Spartak Trnava (SVK)

Seltik (SCO) - Valur (ISL)

Kao što možete da vidite, u drugo kolo smo "poslali" klubove koji su ostvarili pobedu u prvim mečevima prvog kola ili su posle prvog meča ostvarili remi na gostujućem terenu.

Rezultati prvih utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Svakako da postoji velika verovatnoća da će neko od klubova koje smo naveli ipak ispasti, odnosno da će neko "precrtan" ipak zaigrati u nastavku takmičenja, ali smo ovo uradili da bismo videli kako će izgledati žreb za treće kolo kvalifikacija.

Ceremonija žreba za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona zakazana je za 23. jul u Nionu, što znači pre prvih utakmica drugog kola. Ukoliko se vodimo rezultatima prvih utakmica prvog kola i projekcije koju smo napravili, na žrebu za treće kolo situacija bi izgledala ovako:

Povlašćeni:

Salcburg (AUT) 55.500

Ludogorec (BUL) - Videoton (HUN) 37.000

Seltik (SCO) - Valur (ISL) 31.000

Legija (POL) - Spartak Trnava (SVK) 24.500

Astana (KAZ) - Midtjiland (DEN) 21.750

BATE Borisov (BLR) - HJK (FIN) 20.500

Nepovlašćeni:

Valeta (MLT) - Karabag (AZE) 20.500

Dinamo Zagreb (CRO) - Hapoel Ber Ševa (ISR) 17.500

Kluž (ROU) - Malme (SWE) 14.000

Crvena zvezda (SRB) - Suduva (LTU) 10.750

AEK Atina (GRE) 10.000

Škendija (MKD) - Torpedo (GEO) 3.500

Pored već formiranih parova navođeni su koeficijenti klubova koji "vuku" taj par, odnosno imaju jači koeficijent.

Jasno, šampion Srbije nema gotovo nikakve šanse da na žrebu za treće kolo bude povlašćen, a sami procenite kakav je izbor rivala ukoliko Zvezda uspešno preskoči Spartaks. Naravno, crveno-beli će pre mečeva drugog kola znati ko će im biti potencijalni rival(i), ali će najpre morati da eliminišu protivnika u drugom kolu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.