LIGA ŠAMPIONA: Senzacija u Madridu - Šerif POBEDIO Real! Mesijev prvenac DOTUKAO Građane (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 23:03

LIGA ŠAMPIONA: Senzacija u Madridu - Šerif POBEDIO Real! Mesijev prvenac DOTUKAO Građane (VIDEO)

Na programu drugo kolo najelitnijeg takmičenja.

Odigrano je prvih osam mečeva drugog kola Lige šampiona, a najveće iznenađenje desilo se u prestonici Španije.

U uvodnim utakmicama, Tadićev Ajaks je savladao Bešiktaš, dok su Šahtjor i Inter remizirali.

U derbiju večeri su se sastali PSŽ i Mančester Siti, sudar svetova pripao je Svecima - 2:0. Parižani su poveli u 8. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << minutu, strelac je bio Gej. Građani su posle toga preuzeli kontrolu na terenu, ređale su se šanse gostiju, a najbolju su imali u 27. minutu, kada je prvo Sterling pogodio prečku da bi za njim i Bernardo Silva uradio isto.

Domaća ekipa se posle gola povukla i pretila iz kontranapada, dobru šansu je imao Ander Erera kada je dočekao jednu povratnu loptu na 16. metara, ali je njegov šut bio neprecizan.

U drugom poluvremenu ista priča, Siti je napadao, pritiskao, Sveci odolevali. Sjajne šanse za goste su imali Sterling i De Brujne. Za domaće najbolju šansu je imao Nejmar u 65. minutu. A onda 74. minut i trenutak koji su svi čekali, Leo Mesi je odigrao dupli pas sa Nejmarom i sa nekih 25 metara levom nogom pogodio gornji desni ugao, Ederson je ostano nepomičan - 2:0 za PSŽ, što je i bio konačan rezultat.

LIONEL MESSI GOAL ⚽

THE ARGENTINE SCORES HIS FIRST GOAL FOR PSG 🇦🇷

WHAT A HIT!!! 🤯 #ucl

pic.twitter.com/54qmDdKuOb

— BirdieFootball (@birdiefootball) September 28, 2021

Još jedan zanimljiv duel odigrali su Milan i Atletiko na San Siru, posle preokreta Rosoneri su poraženi 1:2 (1:0). Milanezi su poveli u 20. minutu golom Leaoa. U 29. minutu Kesi je dobio drugi žuti karton i od tog trenutka domaćin se opredelio na defanzivu i čuvanje rezultata.

Napadale su Jorgandžije, imali su inicijativu, ali je sve to bilo jalovo. Sve do 84. minuta i gola Grizmana, kojim je poravnao rezultat. A u 90+4. minutu penal za Atletiko i Suarez donosi potpuni preokret.

Senzacija se desila u Madridu, gde je Šerif šokirao Real i na kraju naneo poraz najtrofejnijem evropskom klubu 1:2 (0:1). Na papiru je izgledalo kao još jedan lagani posao za Madriđane i postavljalo se pitanje sa koliko golova u mreži će poslati goste u Tiraspolj, međutim, na terenu je potpuno druga priča.

Smušeno je Real ušao u meč, po principu lako ćemo. A onda šok, 25. minut 0:1 za Šerif, strelac je Jakšibaev. Posle toga Real kreće u totalnu ofanzivu, ali do poluvremena nije došlo do promene rezultata.

U 65. minutu posle pregledavanja VAR snimka dosuđen je penal za Real. Benzema je bio siguran izvođač. U tom trenutku je izgledalo da stvari dolaze na svoje mesto i da će domaći rešiti meč u svoju korist. Ipak gosti nisu klonuli duhom i u 72. minutu novi šok na Bernabeu, 1:2 za goste. Nažalost ekipe iz Moldavije Bruno je bio u ofsajdu i ovaj gol je poništen. Real je do kraja meča napadao. I činilo se da će rivali remizirati.

Both goals are incredible, but in terms of historic moments, Thill’s strike wins hands down, and that shows that it doesn’t always have to be about the biggest stars and the biggest clubs. https://t.co/FHJ5SpsMHe

— Kevin Hatchard 🎙⚽️ (@kevinhatchard) September 28, 2021

A onda senzacija u 89. minutu - 1:2, projektil Tila za neopisivu radost na klupi gostiju. Do kraja utakmice Real nije uspeo da dođe do novog izjednačenja i Šerif posle dva kola je na prvom mestu grupe D sa maksimalnih šest bodova.

U ekipi Reala u 66. minutu u igru je ušao Luka Jović. Nije imao zapaženiji učinak na ovom meču.

Gupa A

PSŽ-Mančester Siti 2:0 (1:0)

(Gaj 7, Mesi 74.)

Lajpcig - Klub Briž 1:2 (1:2)

(Nkunku 5. - Vanaken 22, Ric 44.)

Grupa B

Milan-Atletiko Madrid 1:2 (1:0)

(Leao 20. - Grizman 84, Suarez p. 90+4.)

Porto-Liverpul 1:5 (0:2) 

(Taremi 75. - Salah 18, 60, Mane 45, Firminjo 77, 81.)

Grupa C

Ajaks-Bešiktaš 2:0 (2:0)

(Berghojs 17, Haler 43.)

Borusija Dortmund-Sporting 1:0 (1:0)

(Malen 37.)

Grupa D

Šahtjor - Inter 0:0

Real Madrid - Šerif 1:2 (0:1)

(Benzema penal 65. - Jakšibaev 25, Til 90.)

Sreda

E

Bajern - Dinamo Kijev (21)

Benfika - Barselona (21)

F

Atalanta - Jang Bojs (18.45)

Mančester junajted - Viljareal (21)

G

Salcburg - Lil (21)

Sevilja - Volfzburg (21)

H

Zenit - Malme (18.45)

Juventus - Čelsi (21)

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda američka MMA fajterka Pejdž Vanzant.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.