LIGA ŠAMPIONA - DRAMA TEK SLEDI: Inter se spasao, Tadićev Ajaks na sve ili ništa u sledećem kolu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 00:47

LIGA ŠAMPIONA - DRAMA TEK SLEDI: Inter se spasao, Tadićev Ajaks na sve ili ništa u sledećem kolu!

Peto kolo elitnog takmičenja.

Pregršt dobrog fudbala videlo se večeras u utakmicama petog kola Lige šampiona u terminu od 21. čas u grupama od A do D.

Atletiko i Bajern remizirali su u Madridu 1:1 u okviru petog kola grupe A.

Odličnu igru domaće ekipe u prvom poluvremenu golom je krunisao Žoao Feliks, Portugalac je u 26. minutu iskoristio prodor Ljorentea po desnoj strani i savladao nemoćnog Nibela.

Činilo se da će "jorgandžije" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stići do tri boda protiv kombinovakog sastava gostiju, međutim usledio je prekršaj Felipea u kaznenom prostoru, te je Turpan dosudio penal za Bavarce.

Siguran sa bele tačke bio je Tomas Miler u 86. minutu meča.

Ranije danas, Salcburg je bio bolji od Lokomotive u Moskvi sa 3:1, te je iz ove grupe jedini siguran putnik u nokaut rundu Bajern.

I večeras smo videli mnogo uzbuđenja, ali je apsolutni heroj večeri Romelu Lukaku koji je sa dva gola izvukao pobedu Intera u Menhengladbahu i sačuvao nadu Interu da se plasira u osminu finala.

Nakon što je Šahtjor šokirao Real Madrid i pobedio ga drugi put, Inter je morao da pobedi kako bi sačuvao nadu za plasman u osminu finala.

Srećom po Antonija Kontea da je Romelu Lukaku spreman da pogine kada je potrebno i da donese pobedu, kao što je to učinio večeras sa dva pogotka.

Inter je poveo u 17. minutu kada je Darmijan pogodio iz teške pozicije za 0:1, da bi Plea u nadoknadi prvog dela igre doneo izjednačenje.

U drugom poluvremenu na scenu je stupio Romelu Lukaku. Belgijanac je najpre u 64. minutu posle sjajnog solo prodora pogodio za 1:2. Samo devet minuta kasnije, iz mnogo lakše pozicije, posle asistencije Hakimija povisio na 1:3.

Ipak, tu nije bio kraj, jer je neverovatni Plea opet uzvratio. Dva minuta posle Lukakuovog drugog gola, posle Tiramove asistencije gađa drugi ugao za 2:3.

Plea je potom postigao i treći pogodak, ali je VAR signalizirao ofsajd i tako sačuvao i Inter i Real, a Borusija sada ne sme da izgubi u Madridu u poslednjem kolu ako želi da prođe dalje..

U grupi C Mančester Siti i Porto su u borbi za prvo mesto u grupi odigrali bez golova, dok je Olimpik Marselj posle prekreta stigao do 2:1 protiv Olimpijakosa u borbi za treće mesto.

Što se tiče utakmica grupe D, spektakl nas tek očekuje.

Sada je jasno – Liverpul je definitivno prvi na tabeli grupe D, a Ajaks i Atalanta će u poslednjem kolu u direktnom duelu u Amsterdamu odlučiti o drugoj "karti" za osminu finala.

Jirgen Klop je pre ovog meča ostao i bez Alisona, pa je odlučio da šansu pruži debitantu, 21-godišnjem Keleru, koji je u Liverpulu još od 2016. godine. Ostatak ekipe je očekivan, vratio se Matip, igrao je u tandemu sa Fabinjom, napad su predvodili Mane, Salah i Žota, a od rezervista igrali su Vilijams na desnom beku i Kurtis Džons.

Iako nije bilo golova, bilo je još kako uzbuđenja pred oba gola u prvom poluvremenu. Kurtis Džons je imao dve dobre prilike, pogodio je stativu, ali na pauzu se otišlo bez pogodaka.

Početak drugog dela igre pripao je gostima, Entoni je imao prvu šansu, istakao se golman Keler, a potom je Neres pogodio spoljni deo stative.

Kazna je stigla minut kasnije i to posle katastrofalne greške golmana Onane, koji je loše procenio let lopte, a Kurtis Džons je to kaznio i pogodio prazan gol sa druge stative.

Do kraja, Liverpul je mogao da dođe i do ubedljivije pobede, ali je i ovo bilo dovoljno za overu prvog mesta.

U nadoknadi vremena, ponovo se istakao mladi golman Liverpula koji je zaustavio sjajan pokušaj iskusnog Klas-Jan Huntelara i sačuvao Redsima pobedu.

U drugom meču ove grupe, Atalanta je imala zicer na svom stadionu, ali je remizirala sa Midtjilandom rezultatom 1:1.

Danci su iznenadili već u 13. minutu kada je Šolc pogodio za 0:1.

Atalanta je napadala, stvarala šanse, ali je izjednačila tek u 79. minutu preko Romera - 1:1.

Posle večerašnjih ishoda, Liverpul je prvi sa 12 bodova, Atalanta ima 8, a Ajaks 7 i u poslednjem kolu Kopljanici moraju da pobede tim iz Bergama na svom stadionu ako žele u osminu finala.

Liga šampiona, 5. kolo

Grupa A

Lokomotiva - Salcburg 1:3 (0:2)

Atletiko Madrid - Bajern 1:1

Grupa B

Šahtjor - Real Madrid 2:0 (0:0)

Borusija Menhengladbah - Inter 2-3

Grupa C

Porto - Mančester siti 0:0

Olimpik Marsej - Olimpijakos 2:1

Grupa D

Liverpul – Ajaks 1:0 (0:0)

Atalanta – Mitjiland 1:1 (0:1)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.