Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 23:29

Klausura: Huarez plaća ceh Leonove eliminacije

imaćemo priliku da istresemo bes i sve ostalo što nosimo u sebi. Biće to komplikovan duel, u kojem moramo da osvojimo tri boda kako bismo stigli među prva četiri tima", rekao je vezista Leona Santijago Kolombato nakon ispadanja iz Lige šampiona

Rana nakon eliminacije u osmini finala KONKAKAF Lige šampiona je i dalje sveža, ali Leon ne može sebi da dozvoli luksuz da previše žali za neuspehom u kontinentalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << takmičenju. Jer u prvenstvu ima nedovršena posla.

U poslednjem meču 15. kola popularne Divlje zveri dočekuju pretposlednjeplasirani Huarez (04.00). Tri runde pre kraja prvog dela šampionata aktuelni šampion Meksika je tek na sedmoj poziciji, sa pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Monterejom, odnosno šest manje od trećeplasiranog Puebla, od kojeg ima i meč manje. Neće doduše mnogo propustiti ni ukoliko ne završi među TOP 4, jer prvih 12 timova ide u plej-of, s tim da bi kao jedna od četiri prvoplasirane ekipe preskočio osminu finala i odbranu trona započeo u četvrtfinalu.

04.00: (1,43) Leon (4,30) Huarez (6,75)

Nakon tri uzastopna poraza na prelazu iz februara u mart taj cilj delovao je nedostižno, ali je Leon potom upisao remi i četiri vezana trijumfa. Taman na vreme, mada ukoliko želi da sebi olakša posao u drugom delu šampionata, peta uzastopna pobeda je imperativ. A dobro bi došla i kao melem posle eliminacije u tamošnjoj Ligi šampiona.

"I dalje smo ljuti zbog toga što nismo prošli. Zbog nas, kluba, navijača... Ali koliko god bilo teško, moramo da izbrišemo taj osećaj. Utakmica u ponedeljak je vrlo bitan test, imaćemo priliku da istresemo bes i sve ostalo što nosimo u sebi. Biće to komplikovan duel, u kojem moramo da osvojimo tri boda kako bismo stigli među prva četiri tima", rekao je fudbaler Leona Santijago Kolombato.

Huarez u finiš prvenstva ulazi bez ambicija. Ne može da ispadne iz šampionata, ali ni da se domogne mesta u plej-ofu. Na dosadašnjih 14 mečeva u Klauzuri upisao je svega tri trijumfa, a na poslednjih osam samo jednu. Pride ni na jednom od prethodna četiri međusobna susreta nije dobio večerašnjeg rivala.

"Biće to težak meč, jedan od najtežih u prvenstvu. To je tim koji igra na visokom nivou već dve ili tri godine, ali mi moramo da uradimo naš posao", rekao je vezista Huareza Erik Kastiljo.

MEKSIKO, KLAUZURA - 15. KOLO

Utorak

04.00: (1,43) Leon (4,30) Huarez (6,75)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.