Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 23:11

Kako pričati o Dinamu, kad ti Šerif napravi ovakve probleme: Zvezda bez prednosti ide u Tiraspolj (VIDEO)

Bez pobednika u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 1:1

Ubedljivo slavlje nad Kairatom kao da je ostavilo pomalo nerealan utisak i stvorilo pogrešnu sliku trenutne snage srpskog šampiona. Ona je još uvek predaleko od onog nivoa koji bi želeli da vide brojni navijači najtrofejnijeg srpskog kluba. Crveno-beli su u prvom meču naleteli na sasvim solidno organizovanog protivnika, sposobnog da kazni protivničke greške na ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalskom nivou, pa ekipa Dejana Stankovića bez prednosti putuje na revanš u Tiraspolj za sedam dana – 1:1 (1:1)

Moldavski šampion je uspeo da iskoristi propuste u Zvezdinoj igri u prvom poluvremenu, povede golom Franka Kastanjede iz slobodnog udarca u 33. minutu, što mu je bilo dovoljno da izbegne poraz u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Crvena zvezda je uspela da se uzdigne i izjednači preko Loisa Dionija u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali je dugo imala problema da se u potpunosti da se nametne kao dominantan protivnik na terenu. Kada je u tome konačno uspela početkom drugog dela igre, isekao ju je potpuno bespotreban crveni karton Gelora Kange u 57. minutu. Zvezda je i pored igračkog deficita bila ta koja je napadala, tražila je priliku da stigne do drugog pogotka, ali nije uspela, pa će na teži način morati da traži put do plej-ofa i okršaja sa Dinamom ili Legijom.

Nije bilo potrebno mnogo vremena da svi na stadionu Rajko Mitić shvate da večerašnja fudbalska predstava neće biti ni približna onoj koja je viđena pre samo šest dana. Več posle razmene dvocifenog broja pasova u protivničkom veznom redu bilo je jasno da je Šerif daleko pismenija ekipa od Kairata, da može da uspostavi konrolu lopte i na Marakani, ali i da može da bude opasna iz prekida. To se na najbolji način videlo u drugom minutu, kada je posle kornera sam na ivici peterca ostao Danilo Arboleda, ali je njegov udarac glavom srećom po domaćina otišao preko prečke Borjanovog gola. Zvezda nikako nije nije uspevala da stane na loptu, pa je opasne napade razvijala uglavnom iz kontre. Ipak, igrači Šerifa nisu želeli da na takav način prime gol, pa su se pomalo povukli i pustili domaćina da se muči organizacijom igre i sačekaju priliku da odgovore iz drugog plana.

Opet su domaći navijše bili opasni po toj levoj strani, gde je višak, uz vrlo aktivne Ivanića i Kataija, konstantno pravio Rodić, dok su sa suprotne jedan drugog pomalo zbunjivali Gobeljić i Falko, koji su povećavali pretnju onda kada im se za saradnju nudio Kanga. Ipak, crveno-belima nikakvu vrstu opuštanja nisu dozvoljavali ekstremno brzi i spretni protivnički igrači kao što su Traore, Jasane, Kastanjeda i Kolovos. Upravo je jedan takav propust koštao crveno-bele primljenog pogotk u 33. minutu. Kolovos je protutnjao kroz vezni red crveno-belih, usledio je nespretan start Kange u opasnoj zoni, a onda je loptu postavio lukavi Frank Kastanjeda. Usledio je lukav udarac pored živog zida, Borjan je uvaćen na krivoj nozi, loše je procenio, a usput je i proklizao, pa je vodeći pogodak za goste bio neminovan.

Zvezda je u prvom poluvremenu retko dobijala direktne duele, protok lopte nije bio na željenom nivou, što je mučilo domaćina, ali i kompletne tribine stadiona Rajko Mitić. Ipak, naleti su se uvećavali kako se bližila završnica prvog poluvremena, pa je poslednja linija moldavskog tima bila u sve većim problemima. Ipak, onda i kada Zvezda nije bila previše opasna, prilično jasno se videlo da je odbrana Šerifa najtanji deo ovog tima. Svaka ubačena lopta pred peterac stvarala je problem Moldavcima, a onda ih je ona u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena koštala primljenog pogotka. Sanogo je presekao tu ključnu loptu na protivničkoj polovini, a onda je Kanga poslao neugodan centaršut pred protivnički gol. Golman Atanasidis je loše procenio tu loptu, spetljali su se i defanzivci gostiju, pa se lopta odbila tačno pred noge Loisu Dioniju, kojem nije bilo teško da je prosledi u mrežu. Francuz tokom čitavog prvog poluvremena nije stvarao previše problema protivniku, ali se našao na pravom mestu i vezao dva pogotka na evropskim mečevima.

Shvatio je Stanković da mu je potrebno više težine u protivničkom šesnaestercu, pa je ubrzo u nastavku umesto Dionija na teren poslao Nikolu Krstovića. Zvezdinini napadi su se na startu nastavka konstatno uvećavali, ali je onda nepromišljen potez napravio Gelor Kanga. Gabonac je bespotrebno rukama zaustavio Kastanjedu na 30 metara od protivničkog gola i zaradio drugi žuti karton pa je Zvezda od 57. minuta zaigrala sa igračem manje.

Ostanak sa desetoricom igrača kao da je dodatno uvećao želje domaćeg tima i probudio inat u redovima ekipe Dejana Stankovića, pa su se naleti i pored deficita na terenu dodatno uvećavali, a povremeno čak postajali i uraganski. Tako su se čuli izdasi na tribinama u 67. minutu kada je nakon serije odličnih pasova Mirko Ivanić gađao preko prečke protivničkog gola.

Stanković je takav ritam pokušao da održi uvođenjem Krstičića i Bena, ali je njegova ekipa energetski postepeno padala, što je bilo i očekivano, dok sa druge strane nije dozvoljavala Šerifu da često razmišlja o novom vođstvu, pa je rezultat ostao nepromenjen. Zvezda je sada u situaciji da joj je za prolaz u plej-of neophodna pobeda u Tiraspolju. Nema sumnje da će u Moldaviji biti viđen drugačiji meč, gde će Beograđani moći da se oslone na kontranapade, koji su im u ovom trenutku najjače oružje.

Mada će veliki problem predstavljati izostanak Gelora Kange, koji je bio najvažniji igrač u organzivaciji igre crveno-belih na početku sezone.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, 3. KOLO - PRVI MEČ

CRVENA ZVEZDA - ŠERIF 1:1

/Dioni 45+1 - Kastanjeda 33/

Beograd

Stadion Rajko Mitić

Gledalaca: do 27.000

Sudija: Ovidiju Hacegan

Žuti kartoni: Sanogo, Kanga, Krstičić, Ivanić (Zvezda), Kastanjeda, Dulanto, Bizjak (Šerif)

Crveni karton: Kanga 57. minut (Zvezda)

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić – Sanogo (68. Krstičić) – Falko, Kanga, Ivanić, Katai – Dioni (56. Krstović)

Rezerve: Popović, Gajić, Degenek, Nikolić, Eraković, Lazetić, Ben, Srnić, Bakajoko

Trener: Dejan Stanković

Šerif (4-3-2-1): Atanasijadis – Žulijen, Dulanto, Arboleda, Kristijano – Til, Ado, Kolovos – Traore, Kastanjeda - Jansane

Rezerve: Čeljadnik, Paščenko, Petro, Radeljić, Belousov, Bizjak, Kostanca, Zapata

Trener: Juri Vernidub

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.