Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2021, 10:03

Kako je Halandova idealna sezona postala lavirint bez izlaza: Norvežaninu se žuri, a Real gleda ka Mbapeu

Napadač Dortmunda u komplikovanoj situaciji pred letnji prelazni rok

Erling Haland igra fenomenalnu sezonu, trenutno je neizostavno ime na spisku želja svih najvećih svetskih klubova, ali bi tajming koji nije baš idealan mogao da mu pokvari planove.

Eliminacijom od Mančester Sitija u četvrtfinalu Lige šampiona Borusija Dortmund je stavila tačku na ovosezonsku internacionalnu priču i obaveze u završnici sezone svela samo na bundesligaške. Fokus Milionera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tako će narednih nedelja biti usmeren isključivo na prvenstvo gde je situacija iz njihove perspektive daleko od idealne s obzirom na to da su četvrto mesto i karta za Ligu šampiona samo šest kola pre kraja udaljeni sedam bodova. Upravo činjenica da je Dortmund veoma daleko od izlaska na elitnu pozornicu i naredne jeseni razlog je zbog kojeg najbolji igrač žuto-crnih Erling Haland pogled sve češće i užurbanije usmerava ka potencijalnim udvaračima, klubovima koji su spremni da ga pazare na letnjoj pijaci.

Mino Rajola, menadžer 20-godišnjeg Norvežanina, uveliko je u misiji pronalaska nove sredine za igrača koji u fudbalskim okvirima trenutno predstavlja robu sa epitetom najtraženije, međutim glavni fokus je na Real Madridu, klubu čiji dres Haland sanja, a koji je jedan od interesenata za njegov angažman.

Iako je želja za uspostavljanjem saradnje obostrana, prema saznanjima Asa, situacija je daleko komplikovanija nego što se to čini na prvi pogled. Naime, kako tvrde izvori ovog uglednog španskog medija Norvežanin bi u slučaju da Dortmund ne izbori plasman u Ligu šampiona insistirao na odlasku u predstojećem prelaznom roku, a upravo takav brzoplet potez udaljio bi ga od Reala čija je ideja bila da Halanda angažuje tek 2022. godine s obzirom da je letnji prioritet Madriđana da svoje redove pojačaju dovođenjem Kilijana Mbapea te se Norvežanin našao u pravom lavirintu.

Francuski golgeter kojem naredne sezone ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom, igrač je u kojem na Santijago Bernabeu vide zvezdu nove generacije Reala, a činjenica da bi na leto mogao da ode daleko ispod realne cene predstavlja idealan scenario. Vreme koje ne radi za francuski klub biće povod da budu znatno fleksibilniji u pregovorima, a na ruku Madriđana ide želja centarfora da obuče beli dres. Kraljevski klub tako bi, posle produžetka saradnje sa Karimom Benzemom, osigurao napadački dvojac za narednu sezonu, te bi angažovanje Halanda, osim što bi predstavljalo opterećenje za budžet, donelo i gomilanje ofanzivaca koji žele isključivo glavne uloge. Upravo zato, plan Reala bio je da dolazak Norvežanina razmatra tek leta 2022. godine što je za nestrpljivog centarfora predugačak period.

Činjenica da ga je splet okolnosti udaljio od dresa prvaka Španije očigledno je uticala na Halanda i koji u prethodnim utakmicama nije bio na nivou na koji je navikao fudbalsku javnost, a nervoznom gestikulacijom nije se libio da iskaže nezadovoljstvo i pokaže očiglednu frustraciju. Sedam utakmica bez postignutog gola (četiri u klupskom i tri u reprezentativnom dresu), iako su indikator određenih problema, ipak nisu dovoljan razlog da u senku padne 33 pogotka na 35 susreta za Dortmund ove sezone, od kojih je čak deset upisao u Ligi šampiona.

Takođe, daleko od toga da bi odlazak u neki od klubova koji su uz Real pokazali interesovanje za Norvežanina predstavljao samo utešnu nagradu s obzirom na to da se kao ozbiljni konkurenti pominju između ostalih i mančesterski giganti. Upravo Siti iz aktuelne perspektive predstavlja klub u najboljoj poziciji da angažuje Halanda s obzirom na to da je Barselona u finansijski lošoj situaciji, a da je je Gvardiola susret sa Milionerima iskoristio da počne "flert" sa napadačem.

"Pronalazak igrača njegovih godina koji postiže toliko golova je komplikovano. Može da da gol levom ili desnom nogom, u kontranapadu, iz peterca i glavom. On je fantastičan napadač, fudbal izgleda bolje kada ga on igra", rekao je Pep Gvardiola.

U aktuelnoj situaciji, konkurent Građanima za angažman igrača Dortmunda mogao bi da bude Junajted kojem je glavni adut Ole Gunar Solskjer, sunarodnik centarfora. Halandov angažman kao idealno rešenje za Crvene đavole nedavno je istakao i Pol Skols koji je rekao da je "Junajted lud što traži napadača, a Haland je savršena opcija".

Naravno, nije isključena ni opcija da Haland još jednom sagleda sve okolnosti hladne glave i razmotri ostanak u Dortmundu do 2022. godine, jer Real je njegov san, a jasno je da madridski klub ne zove dva puta.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

KLOPOV PAKLEN PLAN: Tri pojačanja za rušenje Sitija!

Izvor: HotSport.rs, 17.Apr.2021

Klop sprema ‘paklen’ plan za narednu sezonu! Katastrofalna sezona za Liverpul nakon što su prošle sezone osvojili Premijer ligu. Mnogo se pričalo o mogućem odlasku Jirgena Klopa, ali deluje da će ostati još minimum jednu sezonu. Nemački stručnjak ima spremne tri želje za letnji prelazni...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.