Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2021, 12:23

Kairat potpuno odmara tim, u subotu na terenu samo Banjak

Prvak Kazahstana igra od 14 časova meč 3. kola nacionalnog kupa protiv Turana, posle čega putuje u Beograd, na revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom

Iznenadio je Kairat neprijatno navijače Crvene zvezde prošle srede. Savladao je Beograđane u Almatiju sa 2:1 i sada je znatno bliži plasmanu u narednu fazu kvalifikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ligu šampiona. Naredne srede se igra revanš, a pre toga prvaka Kazahstana očekuje meč u nacionalnom kupu. U subotu, od 14 časova odmeriće snage sa Turanom u 3. kolu

Iako je Kairat doživeo poraz u prošlom kolu od Kaspija (2:0), pa tako trenutno ne zauzima na tabeli neku od dve pozicije koje vode u četvrtfinale, trener Kiril Keker će na teren protiv Turana da izvede potpuno rezervni tim.

14.00: (1,20) Kairat (6,25) Turan (11,0)

Procenjeno je da ima još dovoljno vremena da se nadoknade izgubljeni bodovi u Kupu, a da je elitno takmičenje trenutno prioritet svih prioriteta u Almatiju. Zato ne čude najave kazahstanskih medija, koje predviđaju da će za Kairat u subotu da igraju omladinci poput Aleksandra Širobokova i Arsena Burančijeva.

Zapravo, od igrača koji su igrali protiv Zvezde, u startnoj postavi se očekuje samo junak žuto-crnih iz Almatija, Maki Banjak. Doskorašnji defanzivac Partizana je prinudno ušao u igru sa klupe u drugom poluvremenu, a ubrzo je dao gol za konačnih 2:1. Ako je verovati Kazahstancima, protiv Turina će igrati na poziciji defanzivnog veziste. Verovatno Keker želi da vidi šta još može da izvuče od Kamerunca za meč na stadionu “Rajko Mitić”.

Protiv Zvezde su povrede zaradila dvojica važnih prvotimaca, kapiten Gafuržan Sujumbaev i bivši vezista Partizana Nebojša Kosović. Veliko je pitanje hoće li biti spremni za revanš meč sa Zvezdom, ali oni sigurno neće igrati protiv Turana. Baš kao ni pridošlica iz Ordabasija, brazilski napadač Žoao Paulo.

KUP KAZAHSTANA, 3. kolo

Grupa A

Subota

14.00: (3,05) Kizilžar (3,00) Ordabasi (2,40)

Nedelja

15.00: (1,78) Šahtjor Karagandi (3,50) Sdjušor (4,30)

Grupa B

Subota

14.00: (2,60) Atirau (2,95) Taraz (2,80)

Nedelja

17.00: Tobol - Maktaral

Grupa C

Subota

14.00: (2,30) Aktobe (3,10) Kaisar (3,10)

Nedelja

14.00: (1,73) Astana (3,50) Akžajik (4,60)

Grupa D

Subota

14.00: (1,20) Kairat (6,25) Turan (11,0)

Nedelja

14.00: Kaspij – Žetisu

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kairat žrtvovao kup zbog Evrope - novi poraz kod kuće pred put u Beograd

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2021

Rival Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubio od Turana..Nikada u svojoj istoriji almatinski Kairat nije igrao u grupnoj fazi nekog međunarodnog takmičenja, a ozbiljno je kazahstanski klub pristupio nameri da to promeni ove sezone...U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.