Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2021, 14:10

Još nismo svesni koga smo izbacili: Fonte, Silva, Gonsalves, Ronaldo – junaci Lige šampiona

Protiv Srbije nisu izgledali tako dobro

Treba biti veliki i u pobedi, ali nekad je zdravo pogledati se u ogledalo i reći sebi – svaka čast! A upravo bi to trebalo da urade srpski reprezentativci jutros, jer iako je prošlo 11 dana otkako smo usred Lisabona poslali Portugaliju u baraž za plasman na Mundijal 2022. godine, i dalje nam stižu razlozi da se prisetimo koliki smo zaista podvig napravili. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Poslednji su nam dale utakmice petog kola Lige šampiona, jer na čak četiri za igrača utakmice proglašeni su – portugalski reprezentativci.

Prvi Kristijano Ronaldo, koji je golom protiv Viljareala – svojim 799. u karijeri! – poveo Mančester junajted do proleća u Ligi šampiona. Nije igrač kakav je bio, ali je uz Roberta Levandovskog i Sebastijana Alea jedini koji je ove sezone postigao pogodak na svakom meču u elitnom evropskom takmičenju. Prosto neverovatno zvuči podatak da je u Ligi šampiona od njenog osnivanja igralo 530 timova i da je Ronaldo postigao više golova od njih čak 488! Tačno 140 Ronaldovih pogodaka u Ligi šampiona.

Da godine nisu ništa više nego broj odmah posle Ronalda pokazao je i dve godine stariji Žoze Fonte. Nepun mesec pre svog 38. rođendana portugalski štoper je uštopovao rastrčane napadače Salcburga i predvodio Lil do minimalca od 1:0 i izdigao Francuze do prvog mesta na tabeli Grupe G.

U sredu su zasijala još dva portugalska bisera.

Pedro Gonsalves je produbio nadu Sportingovih navijača da je baš on Ronaldov naslednik u taboru lisabonskih Lavova pošto je sa dva gola utabao put do pobede od 3:1 nad Borusijom Dortmund. Poslednji Sportingov fudbaler koji je na dve uzastopne utakmice Lige šampiona postigao po dva gola bio je baš Ronaldo. Popularni Pote je ove sezone na 12 utakmica u Ligi šampiona, prvenstvu i kupu postigao 10 i namestio još jedan gol.

Celu priču je zaokružio Bernardo Silva, doktorskom partijom u pobedi Mančester Sitija nad Pari Sen Žermenom od 2:1. Nije pogrešio ni u jednom od 47 dodavanja, majstorski je odložio loptu do Gabrijela Žezusa za preokret, pride sve vreme kao osica napadao parisku odbranu čak i kad je lopta bila u njihovim nogama.

Majstori fudbalske igre, nema nikakvog spora, ali nisu tako izgledali kad su udarili na Srbe. Iako bi po trenutnom plasmanu u grupama, nokaut fazu Lige šampiona od srpskih reprezentativaca mogli da igraju samo Dušan Tadić i Marko Grujić. Kad se igra srcem – limiti ne postoje.

🇵🇹🇵🇹🇵🇹🇵🇹

🏆 🏆 🏆 🏆 pic.twitter.com/1JxUJ2aXTe

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.