Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 23:18

Iznenađenje večeri: Pojačanje od 70.000 evra het-trikom ubilo u pojam tim koji je triput igrao Ligu šampiona (VIDEO)

Velški TNS je apsolutni hit kvalifikacija za Ligu konferencija, Bazel okrenuo u Budimpešti

Znate ono „danas svi igraju fudbal“. E, pa u Velsu su izgleda prisvojili tu krilaticu i na praktičnom primeru pokazali kako nema nedodirljivih. Tamošnji TNS izrasta u senzaciju kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto je u prvom meču trećeg kvalifikacinog kola razmontirao Viktoriju iz Plzenja – 4:2.

Bila je to rapsodija zelenog-belog tima koji zbog striktnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pravila UEFA nema pravo da dočeka rivale na Park holu, češkog predstavnika ugostio je u Kardifu mada mu ni to nije smetalo da pokaže koliko srce ima. Kvalitet manje-više, jer su sve to anonimni igrači, očigledno motivisani da konačno urade nešto na međunarodnoj sceni.

Do ovog leta najveći međunarodni domet TNS-a bio je prolazak jednog kola kvalifikacija, bilo za Ligu šampiona, bilo za Ligu Evrope. Sad je već nadmašio pređašnje rezultate. U prvoj rundi je eliminisao irski Glentoran ukupnim rezultatom 3:1, u drugom litvanski Žalgiris 10:1, a sad je na pragu senzacionalnog izbacivanja kluba koji je triput u istoriji igrao grupnu fazu Lige šampiona i četiri Lige Evrope.

Apsolutni junak susret je Deklan Mekmanus. Škotski napadač stigao je ovog leta iz Danfermlajna za 70.000 evra, jedini je fudbaler za koga je TNS u ovom milenijumu platio obeštećenje (dosad je dovodio samo slobodne ili igrače na pozajmicu) i odmah pokazao koliko učinkovit može da bude. Momak iz Glazgova dao je tri gola u minule dve kvalifikacione runde, a Plzenj je poslao na patos het-trikom. Doduše, dvaput iz penala, ali i to valja znati. U jednom trenutku TNS je vodio 4:0 i može samo da žali što je usled pada koncentracije i manjka evropskog iskustva u finišu primio dva gola, te na revanš ide sa manjom zalihom nego što je zaslužio. Čak su Česi prvi gol dali u 89, drugi u petom minutu nadoknade i sačuvali nadu da mogu do plej-ofa.

Za razliku od Plzenja koji je posmramljen na Ostrvu, Bazel je izbegao pokude iako se prilično namučio na gostovanju Ujpeštu. Čak i gubio, da bi na kraju ostvario pobedu (2:1) koja ga približava plej-ofu, gde bi mogao da se ukrsti sa Čukaričkim, ako Brđani sačuvaju lepih 3:1 iz susreta sa Hamarbijem.

Junak slavlja švajcarskog tima je Brazilac Artur. Nekadašnji napadač Palmeirasa prošle sezone je bio učinkovit (20 pogodaka, tri asitencije), da bi na početku ove pokazao da rezultati Bazela zavise uglavnom od njegovog raspoloženja. Najpre je u 55. poravnao na 1:1, a u 74. minutu proigrao Dariana Malesa za preokret vredan bezbrižnijeg revanša.

Za Ujpešt su od prvog minuta igrali bekovi, Branko Pauljević i Nemanja Antonov, a sredinom terena dirigovao Nikola Mitrović.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pojačanje od 70.000 evra het-trikom ubilo u pojam tim koji je triput igrao Ligu šampiona (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021

Velški TNS je apsolutni hit kvalifikacija za Ligu konferencija, Bazel okrenuo u Budimpešti..Znate ono „danas svi igraju fudbal“. E, pa u Velsu su izgleda prisvojili tu krilaticu i na praktičnom primeru pokazali kako nema nedodirljivih. Tamošnji TNS izrasta u senzaciju kvalifikacija za Ligu konferencija,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.