Igokea želi u Fibinu Ligu šampiona, Unikaha dobila poziv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 08:56

Igokea želi u Fibinu Ligu šampiona, Unikaha dobila poziv

Šampion Bosne i Hercegovine i učesnik ABA lige Igokea iz Aleksandrovca najverovatnije će u narednoj sezoni nastupati u najjačem Fibinom klupskom takmičenju - košarkaškoj Ligi šampiona.

Naime, kako se može čuti, rukovodstvo kluba iz Republike Srpske prijaviće se i popuniti sva neophodna dokumenta kako bi u narednoj sezoni igrala u tom, sve jačem evropskom takmičenju.

Osnovni uslov, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ispunjava sportski kriterijum i da na osnovu plasmana u nacionalnoj ligi zasluži mesto Igokea je ispunila, pošto za razliku od mnogih drugih liga u Evropi Bosna i Hercegovina ima šampiona za sezonu 2019/20, a to je upravo tim iz Laktaša.

Po redovnoj proceduri, Fiba Liga šampiona je poslala formulare za apliciranje svim nacionalnim ligama i federacijama, a ”Igosi” su već kontaktirali ljude iz takmičenja kojim rukovodi ambiciozni Patrik Komninos i dogovor je na pomolu.

Unikaha dobila poziv za FIBA Ligu šampiona

Košarkaški klub Unikaha iz Malage dobio je poziv od FIBA da se priključi njenom takmičenju Ligi šampiona, prenosi špansi list "Sur".

Kako se navodi, Unikaha do 5. juna ima rok da se izjasni o ponudi.

Španski tim osvojio je Eurokup 2017. godine i mala je verovatnoća da će prihvatiti poziv, iako je po saznanjima lista Sur, FIBA ponudila između 200.00 i 300.000 evra za učešće.

Mediji su izveštavali da su prethodno poziv u FIBA Ligu šampiona dobili Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija, kao i da su Darušafaka, Ritas i Bilbao zvanično prešli iz Evrokupa u takmicenje FIBA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.