Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2020, 20:23

Francuzi otkazali sezonu, nema šampiona

U Zemlji galskih petlova krenuli stopama ABA lige

Pre nekoliko sati zvanično je obljavljeno da je otkazana sezona na Jadranu, a ove večeri iz Francuske stiže apsolutno istovetna vest. Takmičarska godina je poništena i šampiona neće biti, a sve zbog nezgodne situacije sa pandemijom virusa korona u ovoj zemlji.

Već ranije je proglašen završetak fudbalskih nadmetanja, takođe bez šampiona, tako da je ovo došao kao logičan sled događaja. Inače, prvobitno je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bilo planirano da se završnica tekuće takmičarske godine odigra u septembru, ali se od toga odustalo.

Generalna skupština LNB lige se sastala danas putem videokonferencije. Većina je glasala za poništavanje sezone, a ujedno je odlučeno da će i naredne takmičarske godine u prvom i drugom rangu učestvovati isti timovi, odnosno da neće biti promocije, odnosno ispadanja. Ovoj vesti najviše su se svakako obradovali Le Portel i Gravelan-Dankerk, koji su zauzimali mesta koja vode lestvicu niže, dok će sa druge strane žaliti Ada Bloa, za koju je inače nastupao Aleksandar Aranitović tokom ove sezone. Ovaj klub je ubedljivo bio prvi u Pro B ligi.

Ističe se da će se naredna sezona igrati pred praznim tribinama, osim u izuzetnim slučajevima.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.