Izvor: MozzartSport.com, 23.Feb.2021, 11:12

Fener na srpski pogon udara na šampiona Evrope

Kreće nokaut faza Lige šampiona za odbojkašice. Plavo-žute predvođene trenerom Zoranom Terzićem i našim reprezentativkama Brankicom Mihajlović, Biankom Bušom i budućom Srpkinjom Melisom Vargas dočekuje italijansku Novaru

Nova sezona – stari poredak u ženskoj klupskoj odbojci. Kolo vode turske i italijanski klubovi. Iz ove dve zemlje dolaze čak sedam četvrtfinalista Lige šampiona. Jedini „uljez“ je poljski Hemik.

U naredne tri dana igraju se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvi mečevi četvrtfinala, a prvu nokaut rundu otvaraju danas (15.00) Fenerbahče – Hemik Police. Trener tima sa Bosfora je zlatni selektor Srbije Zoran Terzić. Iskusni stručnjak je početkom godine produžio ugovor sa plavo-žutima na još tri godine. Cilj je napad na evropsku krunu. Fener je godinama u senci gradskih rivala Vakifbanka i Ezačibašija. U šampionatu Turske u ligaškom delu sezone je zauzeo drugo mesto. Uspeo je da razdvoji dva najbolja turska kluba.

Osim Terzića u timu su dve srpske reprezentativke, primači servisa Brankica Mihajlović i Bianka Buša. Takođe, tu je i sjajna kubanska korektorka Melisa Vargas, buduća reprezentativka Srbije. Uz ovaj trio, u timu je i Amerikanka Meri Kelsi Robinson.

Za Novaru već drugu sezone nema fenomenalne Paole Egonu koja je ovom timu donela titulu šampiona Starog kontinenta u Belrinu 2019. godine. Ona je odmah posle toga pojačala italijanski „drim tim“ Koneljano. U ekipi nije ni naša Stefana Veljković koji je postala majka prošlog meseca.

Tim je miks domaćih odbojkašica i odličnih igračica iz inostranstva. Najpoznatije Italijanke su reprezentativke, srednji bloker Kristina Kirikela i primač servisa Kjara Boseti. Najveća opasnost po Fenerbahče preti od poljske korektorke Malvine Smaržek. Tehničarka je Amerikanka Miša Henkok, dok je na poziciji srednjeg blokera zemljakinja Hale Vašington. Posle Smaržekove, drugi poenter tima u Ligi šampiona je Belgijanka Brit Herbots.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

I Novara je, kao i Fenerbahče, je druga u svom šampionatu. Nedodriljiv je Koneljano koji je za vikend pobedio ljutog rivala sa 3:0 u prvenstvu Italije. Turski tim je kao jedan od tri najbolja drugoplasirana tima izborio četvrtfinale Lige šampiona, dok je ekipa sa Apenina u svojoj grupi bila prva ispred poljskog Hemika. Fener ima ulogu blagog favorita protiv branioca krune Novare, ali ovaj dvomeč je sigurno najzanmljiviji i najnezvesniji u prvoj nokaut rundi takmičenja.

Zanimljivo da su ova dva tima trebalo da odmere snage i prošle sezone u četvrtfinalu, ali mečevi nisu odigrani zbog pandemije virusa korona u celom svetu.

U polufunale ide tim koji osvoji četiri boda. Pobeda od 3:0 ili 3:1 donosi tri boda, a trijumf od 3:2 pobedniku dva, a poraženom bod. U slučaju da bude 3:3, odlučuje u revanšu zlatni set koji se igra do 15. I ove sezone kao i premijerne 2018/2019, šampiona će da odluči meč superfinala na neutralnom terenu. Titulu iz Berlina pre dve godine brani italijanska Novara. Prošle sezone nije bilo pobednika elitnog takmičenja jer je sezone prekinuta sredinom marta usled pandemije viursa korona i nije nastavljena.

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – ČETVRFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak

15.00: (1,42) Fenerbahče – Novara (2,65)

Sreda

17.30: (9,00) Skandiči – Koneljano (1,03)

Četvrtak

18.00: (9,00) Hemik Police – Vakifbank (1,03)

18.00: (2,11) Busto Arsizio – Ezačibaši (1,65)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kreće nokaut faza Lige šampiona: Italijanski obračun u Modeni

Izvor: MozzartSport.com, 23.Feb.2021

Peruđa favorit protiv tima Andree Đanija u četvrtfinalu evro-elite. Za domaćina igraju Nemanja Petrić i Dragan Stanković, a za Đavole Aleksandar Atanasijević..Nije bilo iznenađenja u grupnoj fazi Lige šampiona za odbojkaše. Favoriti su izborili plasman u četvrtfinale, ali tek se sada očekuje...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.