FINANSIJSKA INJEKCIJA STIŽE NA MARAKANU: Evo koliko je novca Zvezda zaradila plasmanom u LE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 21:27

FINANSIJSKA INJEKCIJA STIŽE NA MARAKANU: Evo koliko je novca Zvezda zaradila plasmanom u LE!

Nije kao Liga šampiona, ali...

Možda nije sjajna kao recimo pobeda za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, ali četvrta vezana sezona Crvene zvezde u evropskim takmičenjima, pa i u Ligi Evrope, svakako je činjenica za zadovoljstvo i ponos na Marakani.

Zvezdi je pobeda nad jermenskim Araratom donela mir u kući i oko 3 miliona evra zagarantovanog novca od UEFA uz mogućnost da on naraste dodatno u grupnoj fazi. Svaka sledeća pobeda donosi 570.000 evra, remi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 190.000, dok se 1. mesto u grupi vrednuje sa milion evra, a drugo sa pola miliona.

Šampion Srbije je ulaskom u grupnu fazu Lige Evrope dodatno popravila svoj klupski koeficijent na UEFA rang listi za narednu sezonu, kada se briše sezona 2015/16, kada je Zvezda ispala u "sezoni kupanja" od Kairata pod vođstvom Miodraga Grofa Božovića već u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Trenutno Zvezda na toj listi za sezonu 2021/22. ima zagarantovanih 25.000 bodova. Pobedom nad Araratom došla bi do 25.500, a onda bi u grupnoj fazi imala priliku da dodatno popravi koeficijent, jer dobija u startu tri dodatna boda (koja mora da odbrani kroz učešće u grupi), a pobeda donosi 2, remi jedan bod u grupi.

Takođe crveno-beli imaju priliku da ulaskom u grupnu fazu poprave nacionalni koeficijent, ali pošto su svi ostali naši timovi završili evropsku priču za ovu sezonu, gotovo je nemoguće da Zvezda osvoji dovoljan broj bodova da Srbija sezonu završi na 15. mestu, koje donosi dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ako je to gotovo nemoguće, nije nemoguće uz dobar učinak Zvezde u grupi da se dođe bar do 17. mesta, koje omogućava učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona od 2. kola.

Svaki bod je bitan i bilo bi dobro stvoriti dobru polaznu osnovu makar za narednu sezonu. Srbija trenutno ima 23.875 bodova i nalazi se na 16. mestu po nacionalnom koeficijentu. Uz Pobedu Zvezde nad Araratom klupski koeficijent bi došao do brojke od 24.250. A u grupnoj fazi je onda prilika da svakom pobedom Zvezde Srbija dobije 500 bodova, a remijem 250 bodova.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.