Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 00:07

Everton ima argumente za Ligu šampiona, Rišarlison presudio Svecima na Gudisonu (VIDEO)

Prvi put od 2019. godine Brazilac postizao golove na tri uzastopna duela u Premijer ligi

Devet dana posle prve pobede nad Liverpulom na Enfildu od 1999. godine, Everton nije dozvolio da mu Sautempton uništi podvig na koji se čekalo više od dve decenije. Jedan pas kroz odbranu Gilfija Sigurdsona i Rišarlisonova brzina i egzekucija bili su dovoljni da ekipa Karla Anćelotija stigne do sedme pozcije - 1:0. Nemojte da vas taj podatak zavara jer je tim sa Gudisona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << znatno bliži Ligi šampiona nego što on sugeriše, pošto Evertona ima utakmicu manje od svih rivala kojima gleda u leđa.

Ušle su Karamele u okršaj na Gudisonu sa ogromnim samopouzdanjem znajući da je njihov dom mesto gde ih Sveci nisu pobedili od pune 24 godine, odnosno 16 mečeva zaredom. Uz to imao je italijanski stručnjak na raspolaganju praktično najkvalitetniji sastav, od zvučnijih fudbalera falio je jedino Hames Rodrigez.

U prvom delu domaćin je izabranicima Ralfa Hazehitla dozvolio jedan jedini udarac ka golu i taj pokušaj nije išao u ovir. Nije ni Everton Bog zna koliko pretio. Samo je jednom uhvatio odbranu rivala na spavanju, a Rišarlison je potvrdio sjajnu formu i samopouzdanje koje ga krasi poslednjih nedelja. Sigurdson ga je poslužio, a Brazilac obišao Frejzera Forstera i poslao loptu u mrežu. Prvi put od 2019. godine nekadašnji napadač Fluminensea vezao je golove na tri premijerligaške utakmice. Ali to nije sve. Računajući početak prethodne sezone, samo Kaljarijev Žoao Pedro sa 30 i Nejmar sa 19, imaju više pogodaka u ligama petice u konkurenciji brazilskih fudbalera. Rišarlison se 18. od pomenutog starta tamičarske 2019/20 izjednačio sa Sitijevim Gabrijelom Žezusom.

Kako je rezultat do poluvremena ostao nepromenjen, između ostalog i jer je nakon intervencije VAR-a opravdano poništen gol Majkla Kina, fudabaleri Evertona su za početak bili svesti da je poraz jako daleko. Od 2016. godine Karamele nisu izgubile na Gudisonu kada su imale prednost na poluvremenu. Pomenuta serija je produžena i sada iznosti 32 utakmice iako je Sautempton je zaigrao nešto odlučnije u završnih petnaestak minuta.

U 84. divnu akciju koju je mahom organizovao Stjuart Armstrong upropastio je Musa Đenepo, a na isteku 90. Džordan Pikford se bacio ispred Vestergarda i sačuvao Evertonu ceo plen. Intervencija vredna koliko i gol Rišarlisona.

Everton ima argumente da se nada Ligi šampiona, dok je Sautempton posle samo jednog prvenstvenog trijufma u poslednjih 14 utakmica, sada na neprijatnih sedam bodova od zone ispadanja.

PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Mančester Siti - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Diaz 30, Stouns 68 - Antonio 43/

VBA - Brajton 1:0 (1:0)

/Bartli 11/

Lids - Aston Vila 0:1 (0:1)

/El Gazi 5/

Njukasl - Vulverhempton 1:1 (0:0)

/Lasels 52 - Neves 73/

Nedelja

Fulam - Kristal Palas 0:0

Lester – Arsenal 1:3 (1:2)

/Tilemans 6 – Luiz 39, Lakazet 45+2 penal, Pepe 52/

Totenhem - Barnli 4:0 (3:0)

/Bejl 2, 55, Kejn 15, Moura 31/

Čelsi - Mančester Junajted 0:0

Šefild Junajted - Liverpul 0:2 (0:0)

/Džons 48, Brajan 64AG/

Ponedeljak

Everton - Sautempton 1:0 (1:0)

/Rišarlison 9/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.