Euforija u Engleskoj, maštaju o pet klubova u Ligi šampiona! Ovo su opcije, u kom slučaju četvrto mesto ne znači elitu?

Izvor: Sportske.net, 16.Mar.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euforija u Engleskoj, maštaju o pet klubova u Ligi šampiona! Ovo su opcije, u kom slučaju četvrto mesto ne znači elitu?

Neupućeni mediji su pisali o mogućnost da šest klubova igra Ligu šampiona, ali to se neće desiti. U kojom slučajevima Engleska može da računa na pet mesta sledeće godine i zbog čega četvrto mesto u nekim situacijama nije sigurno?

Engleski klubovi igraju odlično u Evropi ove sezone, maksimalan broj učesnika u četvrtfinalu, četiri kluba, prvi put u deset godina uspeli su da se domognu top 8 faze.

Arsenal i Čelsi su u jurišu na LE, a ako engleski timovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << trijumfuju u oba takmičenja, pojavile su se informacije da bi čak šest klubova PL moglo sledeće godine u evropsku elitu.

To nije moguće, ali bi eventualni dupli trijumf, povezan sa rasporedom na kraju sezone mogao da donese bitne promene.

Recimo, Arsenal ili Čelsi budu peti ili šesti, jedan od njih osvoji EL, dok Liverpul ili Siti trijumfuju u Ligi šampiona, a na top 2 su mesta u šampionatu, onda četvrti, recimo da to bude Junajted, ne ide u Ligu šampiona.

Ako bi osvajač Lige šampiona, što je teško verovati bio ispod top 4, recimo Totenhem, ali osvajač LE bude četvrti, onda bi Engleska imala pet predstavnika u Ligi šampiona.

Takođe, ako bi recimo Totenhem osvojio Ligu šampiona i bio izvan četiri, a Arsenal ili Čelsi trijumfovali u LE i takođe pobednik bio peti ili šesti, onda bi četvrtoplasirani ponovo morao u LE.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.