Izvor: MozzartSport.com, 22.Sep.2021, 02:58

Dogodilo se u savremenom fudbalu: Čovek od 60 godina igrao KONKAKAF Ligu šampiona

Roni Brunsvijk, inače potpredsednik Surinama, bivši gerilac i čovek protiv koga je podignuta međunarodna poternica, nastupao za Inter Mungotapu, čiji je vlasnik i kapiten, a i stadion nosi njegovo ime

Svašta smo videli svih ovih godina u fudbalu, ali je večeras napravljen presedan u 1/16 finala KONKAKAF Lige šampiona. Naime, u prvom meču ove runde između Inter Mungotapua iz Surinama i Olimpije iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Hondurasa (0:6), kapitensku traku u domaćem timu nosio je Roni Brunsvijk, koji ima, verovali ili ne, 60 godina.

U pitanju je potpredsednik Surinama, vlasnik kluba iz Munga, čiji stadion nosi njegovo ime i prezime. Brunsvijk je na leđima nosio dres sa brojem 61 (s obzirom da je ušao u 61. godinu života) i na terenu proveo 54 minuta. Inače, današnji kapiten surinamskog Intera, pored političke pozadine, poznat je i po tome što je 1985. godine formirao Surinamsku oslobodilačku vojsku i kasnije učestvovao u građanskom ratu između 1986. i 1992. godine. Od jula 2020. godine protiv njega je podignuta međunarodna Interpolova poternica, nakon što je u Holandiji osuđen u odsustvu zbog šverca droge.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

U samoj državi, a posebno u gradu Munga, očigledno je apsolutna vlast i neko ko može da ispunjava sve svoje želje. Njujork Tajms ga je u jednom tekstu predstavljao kao elitnog padobranca, fudbalera, traženog pljačkaša banke, gerilskog vođu, ali i oca najmanje 50 dece. Ipak, postoji škola mišljenja da nije sve baš sve tako crno. Neki smatraju da je pomogao da demokratija uđe u Surinam, a postoje i oni koji ga smatraju prilično velikodušnim. Kao jedan od primera navodi se i to da je svoje političke pristalice obasipao novcem iz helikoptera. Takođe, prošle godine, nakon što je izašao iz bolnice posle preležanog kovida, kupio je tri automobila medicinskim sestrama koje nisu imale obezbeđen put do posla.

En el juego de Liga CONCACAF entre el Olimpia e Inter Moengotapoe, fue alineado el vicepresidente de Surinam y dueño del club, Ronnie Brunswijk, de 60 años (También capitán). No, no se preocupen, no podrá jugar la vuelta en Honduras porque esta en la lista de Interpol. pic.twitter.com/igP6yxHunC

Kada je u pitanju sama utakmica, ekipa iz Surinama nije imala nikakve šanse protiv daleko jačeg šampiona Hondurasa, koji je već u prvom meču stekao nenadoknadivu prednost. Olimpija je povela golom Džerija Bengstona u 15. minutu, dok je četiri minuta kasnije prednost duplirao Karlos Pineda. Konačan rezultat prvog poluvremena u 37. minutu postavio je Edvin Rodrigez. Gosti su čitav posao završili za četiri minuta u samoj završnici meča. Dijego Rejes je u 74. minutu povisio na 4:0, posle čega je praktično u dva vezana napada, sa dva pogotka, konačan rezultat postavio rezervista Edi Ernandez.

Ipak, konačan rezultat, kao ni činjenica da se revanš meč igra za sedam dana u Hondurasu, večeras su potpuno u drugom planu svih medija u Severnoj i Centralnoj Americi, ali i na čitavoj planeti. Svu "slavu" za sebe je pokupio Roni Brunsvijk.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.