Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2020, 17:42

Dečko je zver! Haverc još dva komada, Lever dobio derbi i snažno zakoračio ka Ligi šampiona (VIDEO)

Menhengladbah tone...

Nema trenutno boljeg igrača ispod 21 godine od Kaija Haverca! Dok Džejdon Sančo ozbiljno krizira po povratku Bundeslige - nije bio starter ni u prošlom ni u ovom kolu - najveće blago Bajer Leverkuzena pušta magiju. Posle dva gola na povratničkoj premijeri u Bremenu prošle nedelje, danas u derbiju kola u Menhengladbahu još dva komada za veliki trijumf Verkselfa (3:1) koji sada prauzima ulogu favorita u borbi za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ligu šampiona.

Bio je ovo duel dva tima koji pretenduju na plasman u elitu. Ždrepci su u utakmicu ušli sa trećeg mesta i dva boda više od Levera. Posle ovog neuspeha prepustili su svoju poziciju današnjem rivalu, s tendecijom da skliznu na peto mesto, pošto RB Lajpcig tek treba da odigra svoj meč. A neće imati naročito težak posao u Majncu...

Peter Boš u potpunosti jer nadmudrio svog kolegu Marka Rozea. Obojica trenera gaje sličan stil igre, vole posed i visoki presing, s tim što Roze "nije video" da njegovi momci ne mogu na taj način da ugroze Bajer. Tehnički odlično potkovana odbrana gostiju, s ofanzivnim bekovima Vajzerom i Sinkgravenom konstatno je otvarala prostor krilima Dijabiju i Belarabiju, a to je ključnom čoveku ovog susreta - Kaiju Havercu, omogućilo da igra ono što najviše voli, takozvanog "plivajućeg" napadača.

Haverca smo gledali bukvalno na svakom delu terena. Stizao je i da primi loptu na sredini, da započne akciju, izvlačio se na krilo, bivao u završnici kad je trebalo... Ko je ga je video dabnas u akciji verovatno je shvatio zbog čega će uskoro postati ubedljivo nasjkuplji nemački fudbaler, pošto će njegov transfer sigurno prebaciti cifru od 100.000.000 evra.

Matematika je u celoj priči malo važna, ali da pomenemo - na poslednjih deset utakmica za Bajer njegov učinak glasi: osam golova i šest asistencija. U proseku gol i dodavanje koje prethodi golu na svakih 56 minuta?!

Haverc je pogađao za 1:0 i 2:1. Prvi put rešio je rutinski izvanrednu kontru, a sve posle velikog kiksa Remija Bensebajnija. Asistirao mu je Karim Belarabi. Drugi gol bio je sa bele tačke i ponovo na neki način asistent Belarabi, pošto je nad njim načinjen prekršaj.

Borusija je svoju najveću šansu propustila neposredno pošto je izjednačila. Markus Tiram postigao je gol za 1:1 na divan pas Alesana Plee, da bi gotovo u narednom napadu sam izašao na Hradeckog i nije uspeo da preokrene rezultat.

Bio je to ključni momenat na utakmici. Uslediće onda taj penal i 1:2, odnosno u finišu potvrda trijumfa Bajer Leverkuzena posle centaršuta Demirbaja i dobre reakcije Svena Bendera...

BUNDESLIGA, 27. KOLO

Petak

Herta - Union Berlin 4:0 (0:0)

/Ibišević 51, Lukebakio 52, Kunja 61, Bojata 77/

Subota

Frajburg – Verder 1:1 (0:1)

/Bitenkur 19/

Borusija Menhengladbah – Bajer Leverkuzen 1:3 (0:1)

/Turam 53 – Haverc 7, 58p, Bender 81/

Paderborn – Hofenhajm 1:1 (1:1)

/Srbeni 9 – Skov 4/

Volfzburg – Borusija Dortmund 0:2 (0:1)

/Gereiro 32, Hakimi 78/

18.30: (1,18) Bajern (7,75) Ajntraht Frankfurt (13,0)

Nedelja

13.30: (2,15) Šalke (3,40) Augzburg (3,40)

15.30: (7,00) Majnc (4,50) RB Lajpcig (1,45)

18.00: (1,85) Keln (3,60) Fortuna Dizeldorf (4,30)

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.