Dan za danom, Zvezda će uskoro saznati DVA rivala! Ovo su opcije!

Izvor: Sportske.net, 03.Avg.2020, 12:32

Dan za danom, Zvezda će uskoro saznati DVA rivala! Ovo su opcije!

Nestrpljenje je sve veće, ko će biti prve dve Zvezdine prepreke?

Posle dosta muka zbog pandemije koronavirusa,. sezona 2019/20 polako ostaje za nama, mada tek treba da se odigraju završnice takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Ali, nacionalni šampionati su uglavnom okončani, pa je poznato i ko su potencijalni rivali srpskog šampiona na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Žreb za prvo kolo kvalifikacija je u nedelju, 9. avgusta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a samo dan kasnije, Zvezda će saznati i ko će joj biti potencijalni rival u drugom kolu. Mečevi prvog kola su planirani za 18. i 19. avgust, a nedelju dana kasnije je drugo kolo kvalifikacija.

Crvena zvezda će oba puta biti među nosiocima i najvećim favoritima za prolaz dalje, a potencijalni rivali u prvom kolu kvalifikacija su:

Fola Eš Luksemburg, Đurgarden Švedska, Budućnost Crna Gora, Flora Estonija, Dinamo Brest Belorusija, Riga Letonija, Konahs Ki Nomads Vels, Ki Klaksvik Farska Ostrva, Evropa Gibraltar, Celje Slovenija, Ararat Jermenija, KuPS Finska, KR Rejkjavik Island, Tirana Albanija, Sileks Severna Makedonija, Florijana Malta i pobednik preliminarne runde kvalifikacija.

Jasno je na prvi pogled da bi najteži posao Zvezda imala sa predstavnicima Švedske, ili Slovenije, a ne baš poželjni rivali, pogotovo ako bi Zvezda bila gost su i Tirana, zbog nepotrebnih tenzija, kao i klubovi iz Jermenije, Estonije, Letonije zbog dužih putovanja.

Kada je u pitanju žreb za drugo kolo kvalifikacija, Zvezda je opet među nosiocima, a potencijalni rivali su:

Midtjiland Danska

pobednik meča prvog kola gde je nosilac Šerif Moldavija

pobednik meča prvog kola gde je nosilac Ferencvaroš Mađarska

pobednik meča prvog kola gde je nosilac Dandalk Irska

pobednik meča prvog kola gde je nosilac Slovan Slovačka

pobednik meča prvog kola gde je nosilac Suduva Litvanija

pobednik meča prvog kola gde je nosilac Omonija Kipar

pobednik meča prvog kola gde je nosilac Sarajevo

pobednik meča prvog kola gde je nosilac Dinamo Tbilisi

pobednik meča prvog kola gde je nosilac šampion Rumunije (Univerzitatea ili Kluž).


Ovde treba uzeti u obzir i ono na šta su danas podsetili iz Partizana, a to je ''nepisano pravilo'' da se do plej-ofa Lige šampiona ne sastaju ekipe iz Srbije i Hrvatske ili Srbije i BiH, pa bi u tom slučaju otpala opcija sa Sarajevom kao rivalom u drugom kolu.

Među svim ovim imenima prepoznajete i ekipe sa kojima se Zvezda već sastajala prethodnih godina i koje je eliminisala, poput Florijane sa Malte ili litvanske Suduve, pa verujemo da crveno-beli ne bi imali ništa protiv takvog žreba i ovog leta, po mogućstvu da se igra na ''Marakani''.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.