DRAMA U LIGI ŠAMPIONA: Barsi dovoljno poluvreme - Juventus se izbegao PROPAST!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 00:46

DRAMA U LIGI ŠAMPIONA: Barsi dovoljno poluvreme - Juventus se izbegao PROPAST!

Odigrano je 4. kolo elitnog takmičenja.

Više nego uzbudljivo bilo je u večerašnjim mečevima Lige šampiona u terminu od 21 čas u kojima su se sastajala velika imena kao što su Juventus, Barselona, PSŽ i Salcburg.  Prva polovina četvrtog kola Lige šampiona je okončana, a iz grupa E, F, G i H četiri tima su već sada obezbedila prolazak u osminu finala.

Pobedama uz golove u sudijskim završnicama najpre su to učinili Čelsi i Sevilja, a onda je i Barselona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << taj plasman obezbedila pobedom na gostovanju kijevskom Dinamu.

Fudbaleri Barselone savladali su Dinamo u Kijevu sa 4:0 u meču četvrtog kola Lige šampiona. Nije bilo golova u Kijevu u prvom poluvremenu (jedini meč danas), ali se zato Barselona raspucala u nastavku.

Barsa je igrala bez Lea Mesija, a povela je golom Desta u 52. minutu. Brajtvajt je povisio u 57. minutu, a potom je iskoristio jedanaesterac u 70.

Konačan rezultat postavio je Grizman u sudijskoj nadoknadi.

Juventus je uz dosta muke uspeo da savlada Ferencvaroš u Torinu sa 2:1.

Mađari su poveli u 19. minutu nakon kontre koju je poveo Ngujen, Norvežanin je dodao do Mirta Uzunija koji je savladao Šćešnog.

Onda se u 35. minutu pojavio Kristijano Ronaldo, pravo niotkuda je opalio sa nešto više od 20 metara i na prvu stativu savladao Dibuša.

Krenuo je Juventus na sve ili ništa, napadao sve vreme, da bi Alvaro Morata uz dosta sreće u drugom minutu nadoknade vremena prekinuo agoniju domaće ekipe i sprečio iznenađenje.111111

Posle četiri odigrana kola, Barselona ima 12 bodova, Juventus 9, Dinamo jedan, koliko ima i Ferencvaroš.

Već u 18. minutu ekipa Dortmunda je stigla do prednosti, Sančo je presekao loptu, odmah uposlio Halanda koji se u ovakvim situacijama snalazi bolje nego bilo ko drugi danas na terenu, savladao je protivničkog golmana u situaciji 1 na 1 i doveo svoj tim u prednost.

U 45. minutu najlepši detalj sa meča, Džejdon Sančo je izveo slobodan udarac, veoma jako u gornji levi ugao, golman gostiju nije mogao ništa.

Igrao se 60. minut kada je Halandu poklonjen gol od strane gostujućih igrača, dobio je loptu u petercu i nije mu bilo teško da pošalje loptu u mrežu za velikih 3:0.

Gosti praktično nisu pretili danas, izgledali su kao tim iz Cvajte protiv najjačeg tima Dortmunda, pa je jasno da nisu imali šanse.

Inače, Halandu je ovo bio 15. gol na 12. utakmici u Ligi šampiona.

U drugom meču ove grupe ekipa Lacija je stigla do veoma bitna tri boda i to na svom terenu protiv Zenita.

Briljirao je Ćiro Imobile, strelac dva gola danas, a prvi je bio prosto briljantan.

Igrao se 3. minut, Imobile je primio loptu na 20-ak metara od gola, niko se nije nadao da bi mogao ovako jako da opali i da smesti loptu u mrežu, a da se golman nije ni pomerio. Fantastičan gol!

Lacio je bio bolji tim i bez Sergeja Milinković-Savića koji je zaražen koronavirusom, a do vođstva od 2:0 stigli su već u 22. minutu utakmice.

Bila je to polukontra Lacija, Korea je poslao povratnu loptu za Parola koji gađa po zemlji sa 25 metara i pogađa.

Imao je šampion Rusije sreću da smanji odmah rezultat. Samo tri minuta nakon gola Lacija eto i gola u njihovoj mreži, Dzjuba je strelac nakon odlične akcije svog tima.

U drugom poluvremenu Zenit je stvarao šanse, ali i Lacio takođe. Ipak, jedini gol smo videli iz penala u 55. minutu. Imobile je bio oboren, upravo je on pristupio izvođenju penala i pogodio je za konačnih 3:1.

LIGA ŠAMPIONA, 4. KOLO

GRUPA E

Krasnodar – Sevilja 1:2 (0:1)

Ren – Čelsi 1:2 (0:1)

GRUPA F

Borusija Dortmund - Bruž 3:0 (2:0)

Lacio - Zenit Sankt Peterzburg 3:1 (2:1)

GRUPA G

Dinamo Kiev - Barselona 0:4 (0:0)

Jeventus - Ferencvaroš 2:1 (1:1)

GRUPA H

Mančester Junajted - Bašakšehir 4:1 (3:0)

PSŽ - Lajpcig 1:0 (1:0)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.