Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2020, 12:29

Buongiorno Italia: Povređen ponos Suningovih

Četvorica Srba na listi 100 najbolje ocenjenih igrača Serije A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Antonio Konte je i dalje u centru pažnje italijanskih medija i njegova sudbina na klupi Intera koja je sve više pod znakom pitanja. Piše se i o prodaji Rome koje ja sve bliža, kao i pripremanju italijanskih timova za mečeve Lige Evrope i Lige šampiona. Navodi se da bi Zlatan Ibrahimović >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mogao da dobije „menadžerski“ ugovor sa serijom bonusa i cijeva koji bi mu omogućavali da zaradi čak 7.000.000 evra.

Gazeta objavljuje i listu 100 najboljih igrača Serije A na osnovu ocena u prethodnoj sezoni: na prvom mestu je Dibala, a među veličanstvenima su i naši Sergej Milinković Savić, Nikola Milenković, Darko Lazović i Aleksandar Kolarov.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Konte u rikverc: Ostajem ovde”, ističe Gazeta da je trener Intera u roku od 24 časa promenio ploču i sada obećava da će ispoštovati svoj trogodišnji ugovor sa Nerazurima dajući sve od sebe da se dostignu zacrtani ciljevi. Međutim, Gazeta na unutrašnjim stranama piše da su odnosi između šefa stručnog štaba, uprave kluba i vlasnika na minimumu i veoma hladni. Generalni direktora Bepe Marota i predsednik Stiven Žang su se odlučili da ne odgovaraju preko medija na Konteove optužbe. Veruje sa da će ishod Interovog puta u Ligi Evrope odrediti sledeće korake prema treneru, uključujuči i eventualni razvod.

Milanski dnevnik objavljuje i intervju sa najpoznatijim italijanskim ekspertom u oblasti sportskog prava advokatom Mateom Grasanijem koji tvrdi da posle izjava Antonija Kontea Inter može da mu da otkaza sa opravdanim razlogom i da ga na sudu odbrani ako bi italijanski trener tužio klub. Jučerašnja Konteova izjava kojom je sam sebe posuo pepelom se tumači kao indiretno priznanje da je mogućnost otkaza iz opravdanih razloga.

Ibra, menadžerska budućnost. Donarumu će trenirati Dida”, piše Gazeta da će Milan Zlatanu Ibrahimoviću ponuditi ugovor u stilu menadžerskih, vezan za postizanje ličnih i klupskih ciljeva koji bi Šveđaninu mogli da donesu 7.000.000 evra u sledećoj sezoni.

Sari igra na kartu svog džokera Kvadrada protiv Liona”, najavljuje Gazeta da bi trener Stare dame mogao da prekomanduje Kolumbijca iz odbrane u napad, odnosno od pozicije beka u krilo. Osim Kvadrada pored Dibale i Ronalda u napadu, Sari bi trebalo da se osloni u srednjem redu na Miralema Pjanića i pored toga što je on već igrač Barselone.

Gazeta danas objavljuje i listu 100 najbolje ocenjenih igrača Serije A. Na pobedničkom postolju su Dibala, na prvom mestu, Imoblie na drugom i Ronaldo na trećem. U privilegovanom društvu su i četvorica srpskih fudbalera: Sergej Milinković Savić je na 14. mestu, Nikola Milenković na 28-om, Darko Lazović na 70-om a Aleksandar Kolarov na 91-om.

Milanski dnevnik objavljuje intervju sa Markom Veratijem u kojem fudbaler PSŽ-a upozorava svoje saigrače da protiv Atalante neće imati lako zadatak: “Oprez PSŽ, Atalanta nije više mali klub: ona je već ušla u društvo velikih”.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma sa maskom”, aludira se sa naslovom ispod zaglavlja da će Lorenco Pelegrini igrati sa zaštitnom maskom protiv Sevilje, kao i na činjenicu da je Nemanja Gudelj, igrač Sevilje bio pozitivan na Kovid-19. U tekstu se kaže da će Pelegrini najverovatnije biti starter dok će Zaniolo čekati šansu na klupi. Takođe se podseća da na listi Rome za utakmice Lige Evrope nema Smolinga koji se već vratio u Englesku i Pastore koji je na izlaznim vratima Trigorije. List piše i da je Roma počele ozbiljne pregovore sa Fjorentinom oko transfera Kastrovilija.

Osim o utakmici sa timom iz Andaluzije u Ligi Evrope, list daje veliki prostor poslednjim vestima o kupoprodaji Rome. Predsednik kluba Džejms Palota i potencijalni kupac Dan Fridkin su imali sastanak prošle večeri i ušli smo u samu završnicu: u sledećih par dana bi poslovna transakcija trebalo da bude zaključena. List podvlači da i pored insistiranja grupe preduzetnika iz Persijskog zaliva da se uključe u trku za kupovinu Rome, Palota prvileguje pistu Fridkin.

Lacio, odlučujući dani za Silvu. Fares, tu smo: sedam miliona”, piše Korijere da je Igli Tare dostavio ponudu menadžeru španskog fudbalera. Reč je o trogodišnjem ugovoru sa platom od 3.000.000 evra koja sa bonusima može da stigne do 4.000.000 na godišnjem nivou. S druge strane, sve smo bliži prelasku Faresa iz Spala u Lacio pošto je menadžeru igrača Minu Rajoli stigla unosnija ponuda od Nebeskoplavih nego od Fjorentine. Lotito nudi godišnju platu od 1.300.000 evra, dok Komiso ne ide dalje od 1.000.000 evra. Na račun Spala bi trebalo da legne između sedam i osam miliona evra.

Za Ligu šampiona su potrebni generali”, naslov je intervjua sa Karlom Ančelotijem, ekspertom za osvajanja tittula prvaka Evrope i aktuelnim trenerom Evertona. Po Ančelotiju favoriti za osvajanje pehara sa velikim ušima su PSŽ i Mančester Siti. Ančeloti je još rekao da je po njemu ulazak u finale LŠ već maksimalni uspeh i da bi igrači Juvea to trebalo da imaju na umu ako stignu do završne utakmice u Lisabonu. Naravno, Ančeloti se referisao na činjenicu da su Bjankoneri izgubili pet poslednjih finala u LŠ koje su igrali i da je taj trofej za njih postao neka vrsta opsesije.

TUTTOSPORT

Moj idol je Dibala”, rekao je u svom prvom intervjuu kao novi igrač Juventusa Dejan Kuluševski. “Jedva čekam da zaigram sa Dibalom. Sa Ronaldom imam jedan tajni dogovor. Prijaju mi poređenja sa Nedvedom, ove godine želim da osvojim priznanje Golden boy”, rekao je Kuluševski zahvaljujući se svojim prethodnim klubovima Atalanti i Parmi koji su mu dali šansu da se afirmiše.

Inter može da najuri Kontea. Alegri je spreman”, stavlja u prvi plan Tutosport reči adokata Matea Grasanija koji je podvukao da je novčana kazna najmanje loša stvar koja može da se dogodi Konteu posle njegovog istupanja u medijima posle meča sa Atalantom. Tutosport piše i da su se predsednik Stiven Žang i trener Antonio Konte čuli telefonom, ali da su distanca i hladnoća u odnosu ostali uz dogovor da se sretnu po završetku Lige Evrope i odluče šta i kako dalje.

U redakcijskom komenataru pod naslovom “Vodite računa o povređenom ponosu Suninga” se ističe da ne treba potceniti negativan efekat Konteovih izjava na vlasnike kluba koji su ga “prekrili novcem” i ispunili mu većinu njegovih želja. Poslednje što su otac i sin Žang očekivali je da ih Konte proziva pred milionskim auditiorijumom, podvlači list i ostavlja otvorena vrata i za drastične akcije porodice Žang prema treneru.

Tutosport predstavlja i novog trenera Torina Marka Đampaola koji najavljuje još jednu revoluciju u redovima Granata.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.