Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2020, 13:16

Buongiorno Italia: Juve nije tima za matore!

Milan i Roma na krilima mladosti, Laciju Liga šampiona može da donese još 12.000.000 evra

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Mladost je okupirala prve strane italijanske sportske štampe. Generacijska smena u Juventusu i pažnje vredne partije i golovi Haugea i Kalafjorija su glavne priče u medijima.

Piše se i o dodatnoj motivaciji Lacija da prođe u osminu finala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lige šampiona koja iznosi, najmanje , 12.000.000 evra koliko bi Nebeskoplavi zaradili od prolaza u nokaut fazu. Gazeta piše o Brozoviću i Galjardiniju kao fudbalerima koje je regenerisao Konte a Korijere ističe preporod Darmjana.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Mladi Norvežanin Jens Peter Hauge je zaradio prvu naslovnicu u Gazeti jučerašnjom partijom protiv Seltika i golom koji je doprineo pobedi Rosonera nad Škotima (4:2). „Đavo na kvadrat” je vodeći naslov sa fotografijom Haugea. Na strani dva i tri se ističe da je Milan kolo pre kraja obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Takođe se navodi da je uz Haugea najbolji na terenu bio Čalhanoglu. U negativne note ulazi povreda Kjera, tim pre što defanzivni par Romanjoli-Gabija nije još uvek uigran, kao i činjenica da je Donaruma ponovo bio među najboljim igračima Milana, što znači da su Rosoneri dozvolili protivnicima previše šansi. Prenosi se i izjava Piolija da Ibrahimović neće igrati protiv Sampdorije na Marasiju, ali se podvlači da su i bez Ibre njegovi saigrači postigli 17 golova u ovoj sezoni.

Napoli poleteo sa Mertensom, a onda ga Ospina spasio”, prilično verno se dočarava jučerašnji meč Azura sa AZ Alkmarom u naslovu izveštaja sa utakmice završene remijem (1:1). Ospina je, pored nekoliko parada, odbranio penal Kopmeinersu i poštedeo je Napoli drugog poraza od holandskog tima u LE. Za prolaz u sledeću rundu Napolitancima je potreban bod u meču sa Real Sosijedadom.

Najvažnija vest sa meča Roma-Jang Bojs je izdanje 18-godišnjeg Rikarda Kalafjorija za koga se kaže da je sledeće veliko otkriće italijanskog fudbala. Mladi bek je postigao prvi gol u dresu prvog tima Rome u stilu rasnog strelca, zgromivši sa dvadeset metara golmana švajcarskog tima. „Mlađani Kalafjori je već super, Roma obezbedila prvo mesto”, je naslov reportaže sa meča u kojoj se podseća da su golove postigli i Borha Majoral i Edin Džeko.

Inter sklapa skudeto, Brozović je ponovo režiser i vođa i Konte mu ovog puta veruje”, piše Gazeta da je na meču sa Borusijom Mehengladbah Hrvat ubedio svog trenera da može da igra u ulozi metronoma u formaciji 3-5-2. Takođe se podseća da je Brozović bio veoma blizu da bude razmenjen sa Paredesom u finišu prethodnog prelaznog rok a da bi, sada, mogao da postane jedan od stubova na kome Konte želi da izgradi tim za osvajanje šampionske titule. Osim Brozovića još jedan „vodonoša“ je od viška postao starter. Reč je o Galjardiniju za koga se sprema produžetak ugovora do 2025. U tekstovima se navodi i Konteova slabost prema igračima mediokritetima, kao što su bili Đakerini i Padoin u Juventusu, Mozes u Čelsiju ili D’Ambrozio u Interu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na krilima derbija Juve-Toro. Kjeza je poleteo, Singo već vredi bogatstvo”, najavljuje se sutrašnji okršaj gradskih rivala u Torinu kroz prizmu dvojice pojačanja na krilima koji su ostavili vidljiv trag u svojim timovima u prethodnim danima.

Juve ima krila. Kjeza se odblokirao i sada mu je cilj kontinuitet”, piše Gazeta da je italijanski reprezentativac protiv Dinama iz Kjeva pokazao veliki napredak i da se nametnuo kao prvi izbor, istisnuvši iz startne postave Kuluševskog. Takođe se kaže da Kjeza sanja da ponovi partiju Kvadrada na premijernom meču u gradskom derbiju. Na drugoj strani se kaža da je Singo za samo mesec dana uspeo da pređe put od „gospodina nikog“ do najperspektivnijeg igrača Torina. „Singo je fenomen: mesec dana mu je bilo dovoljno da očara Torino”, navodi se da je Singo od meča sa Đenovom na Marasiju 4. novembra do danas napravio korake od sedam milja, postao starter i najtraženiji igrač Granata. U Torinu trljaju ruke što su verovali u 19-ogodišnjeg igrača Obale Slonovače i što su potpisali s njim ugovor do 2024.

Polufinale Italija - Španija. Mančini: pobedićemo ih i vratićemo se na vrh evropskog fudbala”, poruka je italijanskog selektora Roberta Mančinija posle žreba za zavaršni turnir Lige nacija koji će se igrati u Italiji sledeće jeseni. Drugi polufinalni par čine Belgija i Francuska.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma Kalafjori”, poigrao se Korijere u vodećem naslovu sa prezimenom tinejdžera Đalorosih budući da može da se interpretira i kao „Romino poklanjanje cveća”. Mladi Rimljanin je postigao prvi gol na evropskoj sceni i zaradio prvu naslovnicu sportskog dnenvika iz glavnog grada. „Krunisao sam san. Gol posvećujem mom prijatelju De Rosiju”, namenio je Kalafjori svoj prvenac legendi rimskog kluba.

Na unutrašnjim stranama se podseća da je Kalafjori već prošao fudbalsku golgotu pošto je imao dve teške povrede koje su ga sprečile da sa 16 ili 17 godina debituje u prvom timu. „Povratak u život velikog talenta”, naslov je komentara u kome se sipaju komplimenti na račun kvaliteta ali i psihičke postojanosti mladog Kalafjorija. List prenosi i vest da je Kumbula negativan na kovid-19 i da će biti na raspolaganju za meč sa Sasuolom što omogućava treneru Fonseki da premesti Kristantea na sredinu terena budući da će Veretu morati da preskoči meč zbog povrede primicača.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zlato od Lige šampiona. Laciju dodatnih 12.000.000 evra ako prođe u osminu finala”, pruža Korijere kompletnu sliku koliko bi finansijski bilo važno za Nebeskoplave da prezime u najvažnijem evropskom takmičenju. U tekstu se dodaje da je Lotitov klub već inkasirao 35.000.000 evra od LŠ i da će protiv Briža Inzagi i njegovi izabranici igrati i za pozitivan finansijski bilans svog kluba. U sezoni kada klub ne može da računa na novac od prodaje ulaznica i ostale prihode vezane direktno ili indirektno za prisustvo gledalaca na stadionu, svaki evro od Lige šampiona je dragocen za Lacio, konstatuje Korijere. U drugom tekstu koji se bavi najavom meča sa Specijom u Čezeni se kaže da kormilar Lacija razmišlja kako da raspodeli snage, imajući u vidu da se odlučujući meč sa Brižom igra u utorak.

Kristijano se penje na kotu 800”, najavljuje rimski dnevnik da je Kristijano Ronaldo spreman da protiv Torina nastavi realizaciju plana da postane najefikasniji fudbaler svih vremena.

Darmjan, kakvo pojačanje, Konte kao sudbina”, podseća Korijere da je trener Intera lansirao bivšeg igrača Mančester junajteda u reprezentaciji Italije i da je idealan za formaciju 3-5-2. Darmjanova komparativna prednost je da može da igra na oba boka, kako desnom takom i levom.

Siniša u pripravnosti. Bolonja menja formacijsku postavku”, najavljuje list da će tim iz Emilije protiv Intera igrati u formaciji 3-4-1-2 koja će se transformisati u defanzivnoj fazi u 5-3-2. Ta promena Mihajlovića se objašnjava sa željom da formacija Bolonje bude ogledalo Interove postavke a stvara i uslove za udvajanje Lukakua.

TUTTOSPORT

Nije Juve za matore”, signalizira Tutosport da je Andrea Pirlo protiv Dinama iz Kijeva poslao na teren osmoricu igrača mlađih od 25 godina. Reč je o Dragušinu, Kuluševskom, De Lihtu, Demiralu, Mekeniju, Bentankuru, Kjezi i Arturu. U podnaslovu se podseća da nikad u u poslednjih deset godina Juve nije imao toliko mladih igrača na terenu istovremeno. „Pirlo ne zazire od lansiranja mladih fudbalera. Naprotiv sprema nove klince, Rafiju, Petrelija i Koreju za premijerne mečeve. U Juventusu se konačno događa generacijska smena”, podvlači torinski dnevnik.

Na unutrašnjim stranama u tekstu s naslovom „Ništa ne može da uplaši Pirla” se navodi da kormilar Juvea ima punu podršku uprave kluba u nameri da podmladi ekipu i lansira nova imena i dodatno revalorizuje pojačanja. Izveštava se i da će Demiral morati da preskoči sledeća četiri meča zbog povrede, ali i da se u tim vraćaju Danilo i Kvadrado, dok će Dibala imati novu šansu protiv Torina, jer je Morata suspendovan zbog crvenog kartona protiv Beneventa.

Treba biti lud pa dovoditi u pirtanje Sirigua”, brani svog bivšeg kolegu Stefano Sorentino. Bivši čuvar mreže Torina tvrdi da je Sirigu bio gotovo besprekoran u poslednje dve sezone, a da i u ovoj snosi minimalni deo krivice za loše rezultate Torina. Međutim, u drugom tekstu, Tutosport stavlja na teret Siriguu nekoliko nesigurnosti koje su skupo koštale Torino, ali i svedoči o velikoj želji italijanskog golmana da se iskupi upravo protiv Kristijana Ronalda. Istovremeno, list informiše čitaoce da će Marko Đampaolo voditi tim Granata sa klupe protiv Juventusa pošto je postao negativan na kovid-19.

Mama, kakav Milan! Dragulj Kalafjorija”, spajaju se u jedan naslov ispod zaglavlja izveštaji sa pobeda Milana nad Seltikom i Rome nad Jang Bojsom. Na drugoj i trećoj strani se prepričava preokret Milana od 0:2 do 4:2 koji do juče nije nijednom pošao za nogom u istoriji Rosonerima. Hvale se Čalhanoglu, Hauge i Donaruma koji je i pored dva primljena gola bio među najboljima u redovima milanskog kluba.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kao i drugi listovi i Tutosport daje veliki prostor evrogolu Rikarda Kalafjorija i predstavlja ga kao veliku nadu italijanskog fudbala uz notu da je Roma, kolo pre kraja grupne faze, obezbedila i prvo mesto u svojoj grupi.

Na stranicama posvećenim Interu, Tutosport „podgreva“ dva imena za sledeći prelazni rok: Žiru i De Paul. Za francuskog centarfora se kaže da su Nerazuri obnovili kontakte sa Čelsijem, a da će poslednju reč imati Lampard pošto od njega zavisi da li će se upaliti zeleno svetlo za transfer. Na drugoj strani se najavljuje da bi Pinamonti, ako dođe Žiru, mogao da bude dobitna karta za realizaciju dolaska Rodriga De Paula iz Udinezea. Timu iz Udina nedostaje napadač Pinamontijevog profila i eventualni njegov prelazak bi mogao da smanji cenu De Paula za koga familija Poco traži 35.000.000 evra. Cifra koju u ovim vremenima niko ne želi da plati.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.