Bum sa Marakane - Stiže milionsko pojačanje za Ligu šampiona!

Izvor: Sportske.net, 08.Avg.2020, 09:56

Bum sa Marakane - Stiže milionsko pojačanje za Ligu šampiona!

Italijan stiže na Marakanu!

Sve je gotovo - Federiko Makeda će biti novi napadač Crvene zvezde, potvrdio je u subotu Informer!

Prema ovom izvoru, brojke su sledeće - Crvena zvezda će platiti Panatinaikosu 400.000 evra obeštećenje, ali i 15% od naredne prodaje, dok će Makeda na Marakani zarađivati 500.000 evra godišnje, ali uz unosne bonuse. Samo za plasman u Ligu šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << , Makeda će dobiti dodatnih 250.000 evra, a biće nagrađivan i za golove i asistencije.

Makeda je navodno imao unosnije ponude iz Azije, ali je želeo da ostane u Evropi, na mapi najvećih, a plasmanom u Ligu šampiona nada se i kasnijem većem koraku ka ligama petice.

Kao što smo još i ranije pisali, Zvezda je iskoristila svog aduta, a to je borba za Ligu šampiona, koja je bila presudna da Italijan prelomi i dođe na Marakanu.

Nakon eliminacije Juventusa iz Lige šampiona, sve će morati da ide po ubrzanom postupku, jer sada Zvezda svoj put ka eliti kreće već za 10 dana, više o tome OVDE, pa se očekuje da Makeda u narednim danima stigne u Beograd kako bi imao barem nedelju dana da se uigrava sa ekipom pred start kvalifikacija.

Makeda je, ako se sećate, eksplodirao kada je postigao gol Aston Vili za Mančester Junajted u finišu sezone 2008/09 kojim je doneo titulu. Ipak, na "Teatru snova" nikada nije dobio pravu šansu, a kasnije je čitavu deceniju lutao po klubovima kao što su - Sampdorija, KPR, Štutgart, Donkaster, Birmingem, Kardif, Notingem Forest, da bi potom nestao igrajući i u Seriji B za Novaru, a onda se preporodio dolaskom u PAO za koji je od septembra 2018. godine do sada postigao 26 golova i dodao 8 asistencija na 65 utakmica.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.