Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2020, 14:59

Boško Đurovski hvlai Zvezdu: Očekujem opet Ligu šampiona, Mrkela radi sjajno

„Ova ekipa može do duple krune naredne sezone“, kaže nekadšanji as i trener crveno-belih

Očekivanja su podignuta. Pre tri godine na stadionu „Rajko Mitić“ nije bilo pehara, strahovalo se da li će se proći malteška Florijana, a sad se puca na treću Ligu šampiona uzastopno. Posle osvajanja još jedne titule – treće uzastopne – u Crvenoj zvezdi su okrenuti prekomponovanju ekipe za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << narednu sezonu u kojoj se očekuje još jedna plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja, ali i nastavak dominacije na srpskoj sceni.

Takva su očekivanja navijača, ali i legendi kluba. Jedna takva, Boško Đurovski, „punih“ usta govori o tek završenim i u susret novim takmičarskim obavezama.

Sjajna sezona je iza našeg prvog tima. Igrati dva puta zaredom Ligu šampiona i ostvariti pobede u njima je ogroman uspeh. Takođe, osvojili smo treću uzastopnu titulu prvaka države i time dodatno podigli lestvicu. U kupu moramo bolje, to je svima jasno, ali ne možemo reći da je zbog toga ova sezona bila loša. Naprotiv, pružali smo odlične partije, rasli iz utakmice u utakmicu i verujem da ćemo i sledeće godine biti još bolji“, nada se Đurovski, u izjavi za klupski sajt.

Prema njegovim rečima, promenjen sistem kvalifikacija otežaće put srpskom prvaku do elitnog evropskog takmičenja, ali uz malo sreće sve je moguće. Na kraju krajeva, Zvezda je u eri Vladana Milojevića 12 eliminacionih rundi prošla neokrznuta.

Iskren da budem, ne sviđa mi se kako će izgledati put ka Ligi šampiona. Po jedna utakmica uz žrebanje domaćinstva, sve to proći biće pakleno teško. Mi smo, ipak, Crvena zvezda, verujem u tim. Ligu šampiona igraju vrhusnki timovi koji imaju tradiciju iza sebe, a mi tu svakako pripadamo. Pokazali smo mnogo puta da smo najjači kad je najteže, tako da očekujem da ponovo igramo evropsko takmičenje“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Đurovski je za crveno-bele odigrao 237 utakmica, postigao je 41 gol, dobro razume zahteve kluba i zato razdragano govori o načinu na koji je Mitar Mrkela sa funkcije sportskog direktora selektirao ekipu u poslednje tri sezone.

„Iz mog ugla i načina na koji pratim i gledam na fudbal, Mitar Mrkela je odradio sjajan posao do sada. Kad je došao sastavio je sjajan tim, zajedno sa upravom i trenerom. Iz godine u godinu tim je bio sve bolji, verujem da će tako biti i u nastavku. Sa njim na čelu sportskog sektora smo ostvarili odlične uspehe. Sva podrška za Mrkelu, veliko je ime našeg fudbala i naše Crvene zvezde“.

Na sličan način govori i o Dejanu Stankoviću, koji je tek započeo trenerski opus na Marakani, ali su određene promene primetne.

Doneo je posebnu emociju i energiju ekipi. Raduje me kako sve to izgleda na terenu, Dejan ima jasnu viziju kako bi sve trebalo da izgleda. Vidi se da ova ekipa, uz dva, tri kvalitetna pojačanja, može da ponovi uspeh iz sezone koja je za nama. Tu pre svega mislim na igranje grupne faze evropskih takmičenja, dok u domaćim takmičenjima očekivanja su uvek najviša, a to je svakako dupla kruna“, naglasio je Boško Đurovski.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.