Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2020, 23:06

Au, šta uradi Varan! Dve katastrofalne greške polomile kolena Realu, Siti je u četvrtfinalu Lige šampiona! (VIDEO)

Real Madrid eliminisan, Građani zasluženo slave

Nije bilo Serhija Ramosa u Mančesteru, mnogi su mislili da će Militao biti velika slaba tačka Real Madrida, ali to je zapravo bio Rafael Varan. Momak koga su znali da dižu u nebesa zbog svega što je osvojio sa Realom i Francuskom večeras je odigrao košmarnu utakmicu, jednu od gorih koje smo mogli da vidimo u poslednje vreme. Napravio je dve katastrofalne početničke greške, poklonio Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sitiju dva gola ujedno i plasman u četvrtfinale Lige šampiona - 2:1 (1:1).

Ovde je ponovo rani kraj Real Madrida u Ligi šampiona kao i prošle godine kada mu je presudio Ajaks, dok će Pep Gvardiola imati šansu da napadne Ligu šampiona sa Sitijem i ode dalje nego što je to do sada činio sa Građanima. Ako je Vejn Runi nedavno rekao da Siti nikada nije imao veću šansu za osvajanje… Onda to treba ozbiljno da shvatimo. Naredni protivnik Sitija je Lion koji je bio bolji od Juventusa.

Uostalom, najavio je i da će Real skupo koštati to što nema Ramosa i proročki je tačno pogodio šta će se dogoditi. Varan je pucao u oba kolena Realu večeras. A mogao je da bude krivac za još neki gol...

Utakmica jednostavno nije mogla da krene bolje po Siti koji je imao 2:1 iz prve utakmice. Kao da je on morao da juri rezultat, delovao je značajno bolje, dok je Real bio pogubljen na terenu. Sve je kulminiralo u 9. minutu utakmice sa početničkom greškom Rafaela Varana.

Kao da se igralo u dvorištu Varan je napravio veliku grešku, prepustio loptu Gabrijelu Žezusu, a Rahim Sterling je imao više nego lak zadatak da dovede Građane u prednost od 1:0.

Zinedin Zidan na ovoj utakmici nije mogao da računa na svog najvernijeg vojnika Serhija Ramosa zbog suspenzije zbog crvenog kartona i odmah je sve to delovalo znatno teže po šampiona Španije.

Posle toga Real je delovao kao tim bez glave i repa, imao je i Foden šansu odličnu, ali Real se odbranio i polako je počeo da igra bolje. Benzema je imao neke odlične poteze kao kada je šutirao u situaciji kada je Ederson vrhunski reagovao, ali to je bila samo najava onoga što je usledilo.

Igrao se 28. minut kada je Rodrigo dao sebi dugački for kao na PES-u, istrčao je po desnoj strani, centrirao u šesnaesterac gde se našao ko drugi do Karim Benzema. Vrhunski skok-udarac, u stilu najboljih centarfora dašnjice i Real je posle pola sata imao rezultat 1:1 koji mu je svakako više odgovarao od početnih 0:0.

U tom momentu nije moglo da se nasluti u kom smeru će se kretati meč u narednih sat vremena. A jedina stvar koja je bila jasna je da je odbrana Reala veoma porozna bez Ramosa, a dva štopera i Kurtoa su se utrkivali ko će više grešaka da napravi. Mogao je Siti do još jednog ili dva gola u prvom poluvremenu samo iz grešaka odbrane Reala. Mogao je i De Brujne da postigne gol direktno iz kornera, ali na kraju se na odmor otišlo s rezultatom 1:1.

U nastavku se igralo na malo nižem nivou, u nižem ritmu, golmani su bili na visini zadatka, pa su oba trenera probala sa izmenama da unesu živosti i videli smo Asensija i Bernarda Silvu.

A ondaje Varan opet preuzeo glavnu ulogu, Gabrijel Žezus je to znao da kazni i tu je bio kraj Realu. I početak nove velike šanse Sitija u Ligi šampiona.

Dodajmo i da je priliku da zaigra u samoj završnici dobio Luka Jović koji je zamenio Azara u 83. minutu.

MANČESTER SITI – REAL MADRID 2:1 (1:1) /rezultat prve utakmice 2:1/

/Sterling 9, Žezus 68 - Benzema 28/

Stadion: Etihad

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson - Voker, Fernandinjo, Laport, Kanselo - Rodri (od 89. Otamendi), Gundogan, De Brujne – Foden (od 67. B. Silva), Žesus, Sterling (od 81. D. Silva).

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa - Karvahal (od 83. Lukas), Militao, Varan, Mendi – Modrić (od 83. Valverde), Kros, Kazemiro, Azar (od 83. Jović) – Benzema, Rodrigo (od 61. Asensio)

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA (REVANŠ UTAKMICE)

Petak

Mančester Siti - Real 2:1 (1:1) /prvi meč: 2:1/

/Sterling 9, Žezus 68 - Benzema 28/

21.00 (1,50) Juventus (4,20) Lion (6,75) /prvi meč: 0:1/

Subota

21.00 (1,65) Barselona (3,80) Napoli (5,50) /prvi meč: 1:1/

21.00 (1,38) Bajern (5,00) Čelsi (7,75) /prvi meč: 3:0/

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (LISABON)

Sreda

21.00 (3,05) Atalanta (3,45) PSŽ (2,30)

Četvrtak

21.00 (3,20) Lajpcig (3,10) Atletiko Madrid (2,40)

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.