Atletiko ima srce, na Liverpulovoj strani je sve ostalo

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2020, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko ima srce, na Liverpulovoj strani je sve ostalo

Vraća se Liga šampiona!

Takmičenje u Ligi šampiona nastavlja se u utorak, kada su na programu utakmice osmine finala Atletiko Madrid-Liverpul i Borusija Dortmund-Pari Sen Žermen. Oba meča počinju u 21 sat.

Fudbaler Atletiko Madrida Janik Karasko rekao je danas da će njegova ekipa igrati srcem i dati sve od sebe protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << aktuelnog šampiona Liverpula, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

"To će biti teška utakmica, ali svi mečevi u Ligi šampiona su teški. Ako uradimo ono što moramo i što trener Dijego Simeone traži od nas, možemo da prodjemo. Najvažnije je da odigramo srcem, da damo sve od sebe. Navijači će biti uz nas, pomoći će nam da prikažemo najbolju igru", rekao je Karasko.

Atletiko i Liverpul su u drugačijim pozicijama pred utakmicu. Liverpul je osvojio Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo i ima 25 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca u Premijer ligi. Madridski klub je izgubio u Superkupu Španije, trećeligaš ga je izbacio iz Kupa kralja, a u prvenstvu je četvrti i zaostaje 13 bodova za prvoplasiranim Real Madridom.

Liverpul se vraća na Vanda Metropolitano stadion prvi put otkako je prošlog juna u finalu pobedio Totenhem i postao prvak Evrope.

"Crveni" su izgubili samo dva boda ove sezone u Premijer ligi, dok je Atletiko pobedio samo jednu u pet utakmica u Primeri.

Atletiko u utakmicu ulazi posle remija sa Valensijom 2:2, a Liverpul pobedom nad Noričem 1:0.

Atletiko se poslednjih godina pod vođstvom Simeonea nije toliko mučio kao ove sezone. Klub je igrao u dva finala Lige šampiona, ali su se stvari promenile letos otkako je Simeone morao da promeni tim posle odlaska Antoana Grizmana, ali i nekolicine starijih igrača kao što su Dijego Godin i Filipe Luis.

U tim bi posle povreda trebalo da se vrate Alvaro Morata i Dijego Kosta. Morata je prvi strelac ekipe sa 10 golova, a ušao je u igru protiv Valensije kao zamena. On je pauzirao od 1. februara zbog problema sa mišićem.

Kosta nije igrao od novembra i operacije vratne diskus hernije. On se vratio treninzima i očekuje se da će biti spreman za utakmicu. Mladi napadač Žoao Feliks se najverovatnije neće oporaviti na vreme.

U tim Liverpula vratili su se Fabinjo i Matip, kao i Sadio Mane, posle problema sa tetivom.

Atletiko ima samo jedan poraz na domaćem terenu u poslednjih 25 evropskih utakmica, a neporažen je u poslednjih 13 mečeva nokaut faze Lige šampiona na svom terenu.

Liverpul je pobedio u poslednjih 11 dvomeča u evropskim takmičenjima.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klopa forma Atletika neće opustiti, Simeone ima "mašine"

Izvor: Sportske.net, 18.Feb.2020, 00:28

Da li forma iz La Lige i Premijer lige može da zavara?..Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da forma njegove ekipe iz Premijer lige neće biti važna u utakmici sa Atletikom iz Madrida, u osmini finala Lige šampiona...Takmičenje u Ligi šampiona nastavlja se u utorak, kada su na...

Nastavak na Sportske.net...

Valensija desetkovana, Atalanta odjednom favorit

Izvor: Sportske.net, 18.Feb.2020

Da li će Atalanta nastaviti da živi svoj san?..Danas se nastavlja Liga šampiona, mečevima Atletiko Madrid - Liverpul i Dortmund - PSŽ, a u sredu je na programu utakmica između Atalante i Valensije. Gosti iz Španije stižu na Apenine desetkovani, a to naročito važi za odbranu, gde nema čak trojice...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.