AKO ODBRANI TITULU: Zvezda SAZNALA za novu minu na putu ka Ligi šampiona (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 11:22

AKO ODBRANI TITULU: Zvezda SAZNALA za novu minu na putu ka Ligi šampiona (VIDEO)

Dugo je trajala neizvesnost.

Poput Belgije, Francuske i Holandije, i na Malti je šampion određen administrativnim putem. Za novog prvaka imenovana je Florijana, što je njihova 26. titula u klupskoj istoriji.

Florijana se na ovaj način izjednačila sa Slijemom po broju osvojenih titula (po 26), potom sledi La Valeta sa 25 pehara nacionalnog šampionata, što obećava zanimljivu borbu na večnoj listi u narednim godinama.

Do prekida prvenstva zbog pandemije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koronavirusa, Florijana je Valeti bežala tri boda. Poslednji poraz od Guđe junajted (0:2), neposredno pre prekida takmičenja, glave je došao Valeti, obzirom da je taj meč presudio u konačnom poretku.

Time je srpski prvak (Crvenoj zvezdi neophodna dva boda u četiri kola da obezbedi titulu), dobio novu minu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Inače, Florijana je ostala u lepom sećanju Delijama, kao prvi rival Zvezde u kvalifikacijama od pre tri sezone. Na putu ka Ligi Evrope, crveno-beli su pod vođstvom Vladana Milojevića eliminisali Maltežane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.