Vesna Pešić podnela ostavku u LDP zbog izjave Jovanovića o kanibalima

Izvor: Blic, 30.Mar.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesna Pešić podnela ostavku u LDP zbog izjave Jovanovića o "kanibalima"

BEOGRAD - Poslanica Liberalno demokratske partije Vesna Pešić podnela je danas ostavku na mesto predsednika Političkog saveta LDP-a.

"Podnosim ostavku da mesto predsednice Političkog saveta LDP, zbog neslaganja sa izjavom koju je Čedomir Jovanović izneo u Skupštini Srbije, u formi poslaničkog pitanja, 22. marta 2011", navodi se u pismu koje je Pešić uputila Jovanoviću 23. marta.

"Smatram da njegov stav o Libiji i intervenciji zapadnih saveznika nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u skladu sa politikom stranke o integraciji Srbije u EU i NATO", objasnila je Pešić.

Prema njenim rečima, "ne može se prihvatiti tvrdnja da bismo 'sada da budemo Obamini klovnovi'", a još manje da se "predstavnici afričkih zemalja koje je posetio Vuk Jeremić nazovu 'kanibalima'".

Jovanović je ranije danas, posle sastanka sa ambasadorima Alžira, Gvineje i Palestine, izjavio da je njegova izjava o afričkim državama i narodima pogrešno protumačena i da mu je žao ukoliko se zbog toga neko osetio povređenim. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.
Pogledaj vesti o: Libija,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.