Izvor: Southeast European Times, 26.Mar.2011, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski parlament podržava pridruživanje naporima za sprovođenje embarga u Libiji

25/03/2011

ANKARA, Turska -- Zakonodavci su u četvrtak (24. marta) odobrili vladinu odluku kojom se Turskoj dozvoljava da se pridruži operaciji NATO usmerenoj na sprovođenje embarga UN na oružje u Libiji. Turska će se pridružiti pomorskoj misiji sa svoje četiri fregate, podmornicom i pomoćnim brodom. Stotine ljudi protestovalo je zbog tog raspoređivanja ispred zgrade parlamenta i američke ambasade u Ankari, uzvikujući slogane protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << NATO-a. Demonstranti su se takođe usprotivili poseti glavnokomandujućeg NATO-a, američkog admirala Džejmsa Stavridisa, koji se u četvrtak sastao sa vojnim zvaničnicima u Ankari.

U sredu je ministar inostranih poslova Ahmet Davutoglu ponovio stav Turske da bi operacije u Libiji trebalo da budu ograničene na zaštitu civila, sprovođenje embarga na oružje i zone neletenja i na pružanje humanitarne pomoći. NATO se u četvrtak uveče složio da preuzme zadatak sprovođenja zone neletenja u Libiji, posle višednevnih teških pregovora između članova Alijanse. (Zaman, Radikal – 25.3.2011; Hurijet – 24.3.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.