Raketiran jedini aerodrom koji funkcioniše u Tripoliju, stradao radnik

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raketiran jedini aerodrom koji funkcioniše u Tripoliju, stradao radnik

Tripoli -- Jedan radnik je poginuo kada su rakete pogodile jedini aerodrom koji funkcioniše u libijskoj prestonici Tripoliju, saopštila je uprava aerodroma.

Aerodrom Mitiga je obustavio saobraćaj i preusmerio sve letove do Misrate, grada koji se nalazi 200 kilometara istočno od Tripolija, prenosi Rojters.

Kako se navodi, aerodrom je pogođen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više puta otkad su snage odane generalu Halifi Haftaru pokrenule ofanzivu za preuzimanje glavnog grada od međunarodno priznate vlade, ali je retko bilo žrtava.

Ujedinjene nacije posredovale su u postizanju primirja koje su prošle sedmice prihvatili i Haftar i vlada Tripolija, ali su nastavljene borbe i u zemlji i dalje vlada haos koji je zadesio Libiju od svrgavanja Muamera Gadafija 2011. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Raketiran jedini funkcionalan aerodrom u Tripoliju

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2019

TRIPOLI - Jedan radnik je poginuo kada su rakete pogodile jedini aerodrom koji funkcioniše u libijskoj prijestonici Tripoliju, saopštila je uprava aerodroma.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.