PRVI KORAK KA POBOLJŠANJU ODNOSA: Egipat planira ponovno otvaranje ambasade u Tripoliju

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2021, 00:38

PRVI KORAK KA POBOLJŠANJU ODNOSA: Egipat planira ponovno otvaranje ambasade u Tripoliju

Vreme ponovnog otvaranja ambasade biće određeno nakon što se delegacija konsultuje sa najvišim zvaničnicima po povratku u Egipat

Egipat planira da ponovo otvori svoju ambasadu u glavnom gradu Libije, prvi put nakon šest godina.

Planirano ponovno otvaranje, o kojem je egipatska delegacija razgovarala u Tripoliju u ponedeljak i utorak, dolazi u trenutku kada treba da se formira nova privremena koaliciona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlada u najnovijem naporu UN da ujedini rivalske snage sa istoka i zapada Libije.

, rekla su dva egipatska obaveštajna izvora.

Kako se navodi, ponovno otvaranje bio bi prvi korak ka poboljšanoj političkoj, ekonomskoj i bezbednosnoj saradnji sa vlastima u Tripoliju.

Egipat podržava vojnog zapovednika sa sedištem na istoku Kalife Haftara i njegove Libijske nacionalne armije (LNA).

Zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egipat je podržavao i njegov cilj suprotstavljanja islamistički nastrojenim grupama i uticaju Muslimanske braće u Libiji, navodi agencija.

Turska, regionalni rival Egipta i vojni podržavalac priznate vlade u Tripoliju, ponovo je otvorila svoju ambasadu u libijskoj prestonici 2017. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.