Najmanje devet mrtvih u napadu na jugu Libije, odgovornost preuzela Islamska država

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje devet mrtvih u napadu na jugu Libije, odgovornost preuzela Islamska država

Najmanje devet ljudi poginulo je danas u napadu na kasarnu u mestu Sebha na jugu Libije za koji je odgovornost preuzela Islamska država, javljaju lokalni i bolnički zvaničnici.

Grad Sebha je pod kontrolom snaga koje podržavaju komandanta Kalifu Haftara.

Teroristički napad na kasarnu izvršen je u zoru, rekao je gradonačelnik Sebhe, Hamed al Kajali. On je rekao da je u napadu ubijeno devet ljudi, neki nožem, a naki iz vatrenog oružja.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << medicinskog centra u Sebhi potvrdio je taj bilans i rekao da je u bolnicu doneto devet tela, ali da niko povređen nije donet.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, poručujući da je ubila ili ranila 16 osoba.

Sebha je glavni grad južne libijske provincije koja se nalazi 650 kilometara južno od Tripolija i pod kontrolom je samoproglašene Libijske nacionalne armije komandanta Kalife Haftara. Haftar je sredinom januara pokrenuo ofanzivu da očisti jug zemlje od terorista i kriminalaca.

Haftar je posle toga 4. aprila krenuo u ofanzivu za zauzimanje Tripolija, gde je sedište međunarodno priznate vlade. Snage verne međunarodno priznatoj vladi i Haftarove snage sukobljavaju se u južnom delu Tripolija.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.