NASTAVLJAJU SE RATNA DEJSTVA U LIBIJI: Nakon propasti pregovora u Moskvi, Haftar koncentriše snage na jugu Tripolija

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJAJU SE RATNA DEJSTVA U LIBIJI: Nakon propasti pregovora u Moskvi, Haftar koncentriše snage na jugu Tripolija

U Moskvi su u ponedeljak održani međulibijski pregovori u kojima su učestvovali predstavnici Rusije i Turske.

Komandant Libijske nacionalne armije Halifa Haftar koncentriše snage na jugu Tripolija kako bi napao položaje Vlade nacionalnog sporazuma na čelu sa Fajezom Saradžom u glavnom gradu Libije, prenose agencije.

- Haftarova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojska koncentriše snage na jugu Tripolija, kako bi izvela još jedan napad.

Libijski izvor upoznat sa situacijom saopštio je da je Haftar napustio Moskvu, a da prethodno nije potpisao sporazum o primirju sa Vladom u Tripoliju Fajeza Saradža. Ministar spoljnih poslova Vlade Libije Muhamed el Taher Sijala izjavio je da je delegacija Vlade nacionalnog sporazuma potpisala sporazum, nakon čega je otišla u Istanbul.

Fighting resumes in #Tripoli as #Haftar leaves Moscow without signing #ceasefire deal — TV https://t.co/qbU12VzbgR #Russia #Lybia #Turkey

— Olga Semenova (@Ollissya) 14. јануар 2020.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da je konačni dokument na pregovorima u Moskvi potpisalo nekoliko sukobljenih libijskih strana, ali da je Haftar zatražio još vremena.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.