NAPADNUTA ERDOGANOVA BAZA U LIBIJI! Nepoznati avioni ZASULI BOMBAMA Al-Vatiju, počinje VELIKA INTERVENCIJA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020, 08:55

NAPADNUTA ERDOGANOVA BAZA U LIBIJI! Nepoznati avioni ZASULI BOMBAMA Al-Vatiju, počinje VELIKA INTERVENCIJA?

Avio-baza je trenutno pod kontrolom snaga Vlade nacionalnog jedinstva.

Kasno sinoć izveden je napad na vazduhoplovnu bazu Al-Vatija u zapadnoj Libiji, a lokalno stanovništvo je prijavilo veliki broj eksplozija jugozapadno od glavnog grada Tripolija.

- Stanovnici grada Al-Rajban čuli su zvuk eksplozija i motora aviona u blizini vojne baze Al-Vatija - preneo je Sputnjik.

Izvori ističu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "nepoznata letelica bombardovala lokacije u blizini vojne baze, a zatim je nastavila let preko zapadnih planina".

If you so desire! I normally only tweet when I got something to say about something.

I don't see anything happen at Al-Wattiyah Air Base, 🇱🇾#Libya in the past 2 months, apart from the damaged shelter that I already reported. https://t.co/1UCAmsA8Eo pic.twitter.com/Le8uY911Yv

— Gerjon | חריון (@Gerjon_) June 24, 2020

Još uvek niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali su mnogi analitičari postavili pitanje da li je u pitanju egipatska intervencija, pogotovo nakon izjava iz Kaira o crvenoj liniji koja se ne sme preći.

Drugi analitičari upiru prstom u Francusku, čija je mornarica nedavno imala bliski susret sa turskim brodovima u Mediteranu, i koja se sve aktivnije trudi da očuva glavnu ulogu na severu Afrike.

Turkish Armed Forces in convoy to Al Watiya Airbase. pic.twitter.com/CfyngpRYeG

— Annabel Rubio🇬🇧🇱🇾🇹🇷 (@RubioAnnabel) July 1, 2020

Avio-baza Al-Vatija trenutno je pod kontrolom snaga Vlade nacionalnog jedinstva (VNJ), koje podržava Turska.

Oni su preuzeli kontrolu nad tom vazduhoplovnom bazom tokom velikog kontranapada na Libijsku nacionalnu armiju (LNA) u aprilu i maju.

Libija se nalazi u opštem ratu nakon pada vlade pokojnog vođe Moamera el-Gadafija 2011. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.