Krvavi bilans SUKOBA u Tripoliju: U okršajima dve grupe militanata poginulo najmanje 20 osoba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2018, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavi bilans SUKOBA u Tripoliju: U okršajima dve grupe militanata poginulo najmanje 20 osoba!

Zatvoren aerodrom

Najmanje 20 osoba je poginulo, a 63 su povređene u današnjim sukobima u blizini aerodroma u Tripolu, koji je zbog toga zatvoren. Ministarstvo zdravlja te zemlje potvrdilo je da je oružani sukob dve militantne grupe izbio u zoru, kao i da među poginulimna ima i civila - zaposlenih na aerodromu, prenosi AP.

Aerodromski zvaničnici saopštili su da je osoblje evakuisano sa aerodroma Matiga i da je otkazano pet letova, a na fotografijama objavljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Fejsbuku vidi se putnički avion bez krova.

Rojters navodi da su se sukobile Rada, jedna od najjačih grupa u gradu, i rivalska grupa iz naselja Tadžura. Britanska agencija Rojters napominje da Rada deluje kao antiteroristička jedinica i da kontroliše aerodrom Matiga, kao i obližnji veliki zatvor.
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.