HAFTAROVE SNAGE ZATVORILE LIBIJSKO-ALŽIRSKU GRANICU: Uspostavile vojnu zonu i zabranile kretanje kroz nju

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 15:52

HAFTAROVE SNAGE ZATVORILE LIBIJSKO-ALŽIRSKU GRANICU: Uspostavile vojnu zonu i zabranile kretanje kroz nju

Haftar je "ponovo stao na noge"

Libijske snage lojalne komandantu sa istoka zemlje Kalifi Haftaru zatvorile su danas granicu sa Alžirom. Haftarova Libijska nacionalna armija (LNA) prošle nedelje je poslala trupe u južni grad Sebhu, koji je u savezništvu sa snagama sa istoka, a onda su Haftarove snage razmeštene i na južnu granicu sa Alžirom.

- Naoružane snage su zatvorile libijsko-alžirsku granicu i proglasile je vojnom zonom u kojoj je svako kretanje zabranjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - izjavilo je Odeljenje za moralno vođstvo, deo medijske jedinice LNA, preneo je Rojters. Granica od blizu 1.000 kilometara između Alžira i Libije prolazi uglavnom kroz nenaseljenu pustinju i ima svega nekoliko prelaza.

Rojters navodi da je Haftar "ponovo stao na noge" prošle godine, nakon neuspeha njegove 14-mesečne ofanzive na Tripoli, a međunarodno priznata vlada u Trupoliju, dovela je u pitanje njegov politički položaj.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.