GADAFIJEVA ĆERKA SKINUTA SA CRNE LISTE: Poznata advokatica branila i Sadama, a nakon rata našla se na meti Evropskog suda

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 11:02

GADAFIJEVA ĆERKA SKINUTA SA "CRNE LISTE": Poznata advokatica branila i Sadama, a nakon rata našla se na meti Evropskog suda

Već dugo ne živi u rodnoj Libiji

Evropski sud doneo je odluku da Aiša Gadafi, ćerka nekadašnjeg libijskog vođe Muamera, ne predstavlja opasnost po mir u regionu i da može biti izbrisana sa evropske crne liste, piše agencija Ansa.

U odluci suda se ističe Aiša Gadafi već dugo godina ne živi u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Libiji, i nije učestvovala u političkom životu zemlje nekadašnje Dzamahirije.

Aiša Gadafi je po profesiji advokat, diplomirala je na francuskom univerzitetu Sorbona, a 2004 godine, je, sa grupom advokata, branila nekadašnjeg iračkog predsednika Sadama Huseina.

Od 2009. godine je ambasador dobre volje Ujedinjenih nacija.

Ona je jedina ćerka nekadašnjeg libijskog predsednika, a od 2015. godine živi u Omanu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.