EKSPLOZIJA POTRESLA CEO GRAD: Stanovnici su mislili da je teroristički čin, a onda su saznali istinu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 23:13

EKSPLOZIJA POTRESLA CEO GRAD: Stanovnici su mislili da je teroristički čin, a onda su saznali istinu (FOTO)

Ostaci iz rata, ozbiljna su pretnja u današnjoj Libiji

Velika eksplozija potresla je danas severni libijski grad Misrata, koji kontroliše vlada za nacionalnu saglasnost (GNA).

Eksplozija se dogodila u mestu Suk al-Itnin, na jugoistočnoj periferiji grada. Na mestu eksplozije pronađeni su ostaci neidentifikovanog projektila. Po izveštajima sa lica mesta, nije bilo žrtava kao rezultat eksplozije.

Misrata je domaćin zajedničke operativne sobe snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lojalnih GNA i turskoj vojsci, koje su tokom prošle godine rasporedile hiljade sirijskih plaćenika u Libiji.

U početku su mnogi mislili da je Misrata bila izložena štrajku Libijske nacionalne armije, koja je prošle godine pokrenula veliki napad na GNA.

صور من موقع الإنفجار في منطقة " سوق الإثنين " بمدينة #مصراتة مع العثور على بقايا صاروخ ولا أنباء أولية عن وقوع خسائر بشرية . pic.twitter.com/1yiD5o8TuR

— الجيش الوطني الليبي 2 (@MohammedAlderse) December 2, 2020

Međutim, libijski izvori rekli su da je eksploziju izazvao ostatak iz rata. Neki Libijci su na Tviteru rekli da je eksploziju izazvao čovek koji je pokušavao da ostavi sovjetsku artiljerijsku raketu kratkog dometa 9K52 "Luna-M". Kao rezultat, neaktivna raketa je eksplodirala.

سقوط صاروخ مجهول المصدر في طريق الثقيل بالقرب من سوق الاثتنين بمدينة #مصراتة pic.twitter.com/XzuPNq5TNs

— تك يحرق كل شي (@tkyroogklshytk) December 2, 2020

. Žestoki građanski rat 2011. godine i pljačka vojnih depoa doveli su do rasprostranjenosti municije i eksploziva.

Lokalne vlasti GNA i Misrate još nisu komentarisale incident. Svaka neprijateljska akcija obično se najavi u roku od nekoliko sati.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.