Izvor: JUGpress.com, 20.Sep.2021, 16:55

Zlatni vaterpolista Nemanja Stanojević kod gradonačelnika

LESKOVAC

Vučjanac Nemanja Stanojević nedavno se kao član juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije okitio titulom šampiona sveta, kada su na prvenstvu u Pragu u finalu pobedili reprezentaciju Italije rezultatom 10:8.

O Nemanji su JUGpress i Nova Naša reč prvi pisali.

Vaterpolo karijeru je započeo u Vaterpolo klubu „Leskovac“, odakle je prešao u „Radnički“ iz Kragujevca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Igrao je i za razne selekcije nacionalnog tima sa kojim je osvojio više medalja, od kojih su najznačajnije svakako titule juniorskog vicešampiona sveta u Kuvajtu 2019. godine i juniorskog šampion sveta u Pragu ove godine. Na uspesima mu je čestitao gradonačelnik Goran Cvetanović priredivši mu prijem i pritom saopštivši da je Nemanja predložen za Oktobarsku nagradu Grada Leskovca.

„Mladi poput Nemanje su najuspešniji ambasadori Leskovca. Dok Leskovac ima takvu decu kao što je Neamnja, kao što su mnoge njegove kolege sportisti, mladi talenti, Leskovac ima svetlu budućnost, a mi, kao rukovodioci grada ćemo uvek biti na podrška na njihovom putu.“

Nemanja Stanojević naglašava da mu je čast što je bio u mogućnosti da brani boje Srbije, a posebno zadovoljstvo je na kraju prvenstva slušati našu himnu.

„Taj osećaj je neverovatan i nešto što bi svako trebao doživeti u životu. Sada me očekuju obaveze u klubu. Prošle godine smo izgubili u finalu Kupa Srbije od Crvene zvezde na peterce, ali smo osvojili reginalnu ligu kao prvi klub iz Srbije kome je to pošlo za rukom, a nakon toga smo postali i prvaci Srbije. Ove godine nas očekuje i učešće u vatrpolo Ligi šampiona, gde ćemo biti debitanti. U svakoj utakmici idemo na pobedu i da na kraju osvojimo trofej.“

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.